MENIU

Cosette Chichirău: ”Colecționăm ”premii” rușinoase la analfabetism funcțional, la abandon școlar”

Cosette Chichirău afirmă: ”Cele mai dezastruoase rezultate în domeniul educațional din totă Europa se găsesc în România”

Cosette Chichirău, deputat USR, face o analiză a ultimilor 20 de ani a Învățământului din care i-a reieșit că Educația a devenit o afacere de partid, un mecanism de recompensare a obedienței politice și a supunerii în fața șefilor de județ.

”Nu-mi pare deloc rău de Ecaterina Andronescu. Bine că a fost demisă!

Îmi pare rău de elevii care au avut de suferit de pe urma ei. Și de pe urma tuturor celorlalți miniștri care au făcut experimente pe câteva generații de elevi.În 20 de ani, am avut 22 de miniștri. Câte unul la fiecare 11 luni. Și fiecare a vrut să-și lase ”amprenta”.

Rezultatul?

Doar doi din cinci copii care au intrat în clasa I acum 12 ani, au promovat BAC-ul. Ceilalți trei fie s-au pierdut pe drum fie nu s-au înscris la BAC, fie nu au reușit să-l promoveze.

Cele mai dezastruoase rezultate în domeniul educațional din totă Europa se găsesc în România. Colecționăm ”premii” rușinoase la analfabetism funcțional, la abandon școlar, la numărul de suplinitori și la egalitatea de șanse rural / urban.

Aici ne-au adus politrucii și incompetenții din ultimii 20 de ani!

Ecaterina Andronescu a fost de 4 ori ministru. Ea, alături de toți ceilalți miniștri ai Educației din ultimii 20 de ani poartă responsabilitatea pentru această situație dezastruoasă”, a spus Cosette Chichirău.

Deputatul a făcut o listă a miniștrilor care s-au perindat în ultimele două decenii pe la conducerea Ministerului Educației, printre ei regăsindu-se: Liviu Pop, Ioan Mang, Remus Pricopie.

”Din lista de mai jos nu cred că găsesc mai mult de 3 nume despre al căror mandat să nu spun că a fost dezastruos. Toți ceilalți au pus umărul cu sârg la distrugerea educației. Pentru că au fost numiți pe criterii pur politice, fără să fi dovedit vreodată vreo competență profesională. Și pentru că, fiind ori proști, ori ticăloși, ori ambele, au politizat sistemul de la inspector la portar.

Educația în România a devenit în acești 20 de ani o afacere de partid, un mecanism de recompensare a obedienței politice și a supunerii în fața șefilor de județ”, este de părere Cosette Chichirău.

Mai multe articole despre:
null