MENIU

CORONAVIRUS: UE activează mecanismul de ALERTĂ rapidă

Uniunea Europeană a activat marţi sistemul intern de alertă rapidă, pentru a distribui constant informaţiile despre răspândirea coronavirusului apărut în China, după ce s-au semnalat îmbolnăviri în Franţa şi Germania.

Comisia Europeană lucrează la toate nivelurile pentru a monitoriza situația răspândirii infecției cu coronavirus și a elabora măsuri și răspunsuri adecvate în stare de urgență. 

Anunțul a fost făcut marți de purtatoarea de cuvânt a Comisiei Europene Dana Spinanț.

Comisarii europeni urmează să discute miercuri despre măsurile pe care trebuie să le ia statele membre , a mai spus Dana Spinanţ.

Ea a precizat că Centrul UE de coordonare a reacţiei la situaţii de urgenţă dialoghează cu statele membre. 

Anunțul Comisiei Europene vine după ce au fost depistate primele cazuri de infecție cu CORONAVIRUS în Europa.

Virusul din China. Ultimul Bilanț. Până marți dimineață au fost raportate cel putin 65 de cazuri în afara Chinei. În Hong Kong, Thailanda au fost înregistrate câte 8 cazuri de infectate cu noul virus, iar în Taiwan au fost confirmate 7 cazuri, ultimele două marți, la două femei de 70 de ani, din Wuhan. În Macao, Australia, Singapore și SUA, câte 5 cazuri, în Japonia, Malaezia, Coreea de Sud, câte 4 cazuri, în Franța, 3 cazuri, Vietnam, 2 cazuri. în Cambodgia, Canada, Germania, Sri Lanka, Nepal, câte un caz, potrivit CNN.

Numărul victimelor epidemiei de pneumonie virală din China, confirmate de autorități, a crescut marți la 107, cu 25 mai multe decese decât cele 82 raportate luni. Până marți dimineață au fost confirmate aproximativ 4.515 cazuri de infectare cu noul virus, pe teritoriul Chinei. A fost raportat și primul deces în afara zonei contagioase a provinciei Hubei, cu capitala la Wuhan. Luni, autoritățile de la Beijing au confirmat că un bărbat de 50 de ani a murit în capitala Chinei. 

Virusul din China. GERMANIA. Germania a confirmat marți primul caz de coronavirus transmis de la om la om. Este vorba de un bărbat din landul Bavaria, din sud-estul Germaniei, din localitatea Starnberg, care a venit în contact cu o persoană din China infectată cu coronavirus. Bărbatul de 33 de ani a fost contaminat în ianuarie de o colegă venită din Shanghai, China, pentru câteva zile, în cadrul unui program de formare profesională, workshop în perioada 19-22 ianuarie. După ce acesta a plecat înapoi în China, s-a simțit rău în avion, iar la sosirea la Beijing a fost testată și confirmată pozitiv la coronavirus. Femeia a fost infectată probabil după ce părinții săi din Wuhan au vizitat-o înainte de plecarea în Germania. A anunțat apoi autoritățile germane de rezultatul pozitiv la testarea cu coronavirus. Bărbatul din Bavaria se simte bine, potrivit autorităților, nu are febră, dar este slăbit și este monitorizat atent într-o camera izolată.

Virusul din China. FRANȚA. Au fost raportate până luni trei cazuri de infecție, două la Bordeaux și unul la Paris.

Virusul din China. ROMÂNIA. Marți a fost depistat un caz suspect de infecție cu coronavirus la o femeie după ce aceasta ar fi intrat în contact cu persoane contaminate. O stewardesă a intrat în contact cu două persoane care au fost infectate cu noul coronavirus. Avionul în care se afla femeia a aterizat pe aeroportul din Cluj-Napoca. Aeronava se deplasa pe direcția Varșovia-Cluj. Toți pasagerii care se aflau în avion au fost verificați. Deocamdată, tânăra a fost internată la secția de Boli Infecțioase, în Cluj-Napoca, pentru o persioadă de până la 14 zile, potrivit protocolului. Luni a mai fost anunțat un posibil caz de infectare cu noul coronavirus chinez, însă nu a fost confirmat în final. S-a dovedit după testare că tânărul din Bacău, întors de la studii din Wuham, focarul epidemiei, este bolnav de gripă.

HARTA ACTUALIZATĂ în timp real! Unde a ajuns CORONAVIRUSUL în lume în acest moment. Harta actualizată în timp real a evoluţiei pandemiei cu coronavirus, elaborată de cercetătorii de la Centrul „Johns Hopkins”. Informații LIVE referitoare la zonele efectate, la numărul cazurilor confirmate şi la decesele înregistrate. HARTA LIVE AICI