MENIU

Coronavirus România. Pacient cu COVID-19 la Spitalul Floreasca din Capitală. 7 medici și 23 de asistenți, în autoizolare

Un alt caz de coronavirus a fost depistat, marți, și la Spitalul Floreasca din Capitală, a anunțat Realitatea PLUS. Este vorba de un bărbat care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe și a fost confirmat pozitiv ulterior. Ce s-a întâmplat cu personalul medical care a intrat în contact cu pacientul?

 

Toate cadrele medicale care au intrat in contact cu pacientul de 60 de ani au intrat voluntar in autoizolare pentru 14 zile si urmeaza sa fie testate.

Este vorba de 7 medici, 23 de asistenți și angajați ai spitalului care intră în izolare la domiciliu, informează realitateadebucuresti.net.

De asemenea, toate zonele pe unde a trecut pacientul prin spital vor fi dezinfectate.

Pacientul s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe la Spitalul Floreasca după ce s-a simțit rău. După confirmarea pozitivă cu coronavirus, pacientul a fost transferat la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Acesta nu s-a întors recent din străinătate și nici nu a intrat in contact cu cineva care a fost în străinătate, potrivit informațiilor Realitatea PLUS. 

Mai multe detalii pe realitateadebucuresti.net.

Comunicatul oficial al Spitalului Clinic de Urgență (Floreasca):

„În ziua 23.03.2020 la Unitatea de Primiri urgente a Spitalului Clinic  de Urgență București s-a prezentat un pacient care nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2, ci pentru o altă patologie.

În urma investigațiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul dupa-amiezii de 23.03.2020, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș.

Deși personalul care a venit în contact direct și indirect  cu acest pacient purta echipament de protecție, s-a luat măsura izolării la domiciliu a acestora și a testării ulterioare.

 În acest moment, în urma acestei măsuri se află în izolare la domiciliu un număr de 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar.

Activitatea spitalului continuă să se desfășoare în aceleași condiții”, transmit reprezentanții Spitalului Floreasca.