MENIU

Coreea de Sud, tot mai aproape de al doilea VAL de coronavirus. Autoritățile sanitare, în ALERTĂ

Coreea de Sud înregistrează astăzi cea mai mare creștere a cazurilor noi de coronavirus din ultimele trei săptămâni, în condițiile în care focarele de infecție au continuat să se extindă în zona Seul, dar și în afara capitalei. Autoritățile din domeniul Sănătății avertizează despre un posibil al doilea val de COVID-19, fiind luată în calcul  revenirea la măsurile mai dure de combatere a infecției la nivel național, informează Yonhap.

Potrivit Centrului Coreean pentru Controlul și Prevenția Bolilor (KCDC), țara a adăugat 59 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, inclusiv 51 de infecții locale, ridicând numărul total de infectări la 12.257

Bilanțul dat astăzi publicității a marcat cea mai mare creșetere zilnică începând cu data de 28 mai, când țara a raportat 79 de cazuri suplimentare. De asemenea, cifrele marchează și o creștere accentuată a numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de la 43 de cazuri raportate cu o zi înainte.

Dintre cazurile cu transmitere locală, 39 au fost raportate în Seul și în zonele metropolitane din apropiere. Șapte cazuri au fost raportate în Daejeon, la 164 de kilometri sud de Seul, provocând noi preocupări cu privire la infecțiile în masă din afara capitalei sud-coreene.

Țara a raportat și opt ​​cazuri suplimentare importate, ridicând numărul total de astfel de cazuri la 1.379. Cazurile importate au crescut în mod progresiv, cu un număr de două cifre, pentru a treia zi consecutiv miercuri.

În aceste condiții, autoritățile din domeniul Sănătății iau tot mai mult în calcul posibilitatea unei pandemii prelungite și a unui posibil posibil al doilea val de infecții în masă.

"Este foarte important să păstrăm focarele de infecție sporadice. Dacă focarul de virus reapare, vom face față COVID-19 într-un mod în care să minimizăm efectele sale", a declarat Yoon Tae-ho, un oficial de Sănătate, într-un briefing de presă.

Oficialul a declarat că autoritățile sanitare ar putea lua în considerare impunerea unor măsuri de prevenire a infecțiilor mai dure la nivelul întregii țări, măsuri ce există în prezent numai în zona metropolitană din Seul, dacă focarele de coronavirus nu vor fi menținute la niveluri gestionabile.

În prezent, zona metropolitană din Seul a raportat cele mai multe cazuri recente de coronavirus raportate în această lună. Focare multiple de coronavirus au început să reapară în  Corea de Sud imediat dupa relaxarea măsurilor de distanțare socială din 6 mai ca urmare a aplatizării curbei virusului.

Între timp, țara a raportat încă un deces suplimentar, fapt ce a făcut ca numărul total al deceselor să ajungă  la 280. Rata de deces este 2,28%, în vreme ce numărul total de persoane vindicate este de 10.800, în creștere cu 26 față de ziua precedentă.

Considerată a fi țara cu cea mai mare rată de testare a coronavirusului din lume, Coreea de Sud a efectuat 1.145.712 teste începând cu data de 3 ianuarie.