MENIU

Coreea de Sud și-a asigurat 1,5 milioane de doze Pfizer și Moderna din România

Sursa foto: Arhivă

Ministerul Sănătății din Coreea de Sud a anunțat, miercuri, că autoritățile și-au asigurat 1,5 milioane de doze de vaccin Pfizer și Moderna din România.

Coreea de Sud a declarat, miercuri, că 1,5 milioane de doze de vaccine anti-COVID-19 vor sosi din România începând de săptămâna aceasta, ca parte a unui program de cooperare în domeniul vaccinului cu țara est-europeană.

Astfel, 1,05 milioane de doze Pfizer sunt achiziționate de statul coreean, iar 450.000 de doze Moderna sunt parte dintr-un schimb între cele două state, în cadrul căreia Republica Coreea va oferimechipament medical.

„Cele două țări schimbă vaccinuri și rechizite medicale începând cu 10 august pentru cooperare reciprocă pe fondul unei penurii globale de vaccinuri. Drept urmare, Coreea a cumpărat 1.053.000 de doze de vaccinuri Pfizer de la guvernul roman, iar România a donat 450.000 de doze Moderna [în schimbul] consumabilelor medicale furnizate de Coreea printr-o donație”, a declarat Lee Ki-il, primul ofițer de control al CDSCH, potrivit Reuters

Această cantitate ar urma să fie folosită pentru administrarea dozei suplimentare, începând din luna octombrie.

Sediul central din Coreea de Sud a declarat că 1.053.000 de doze de vaccinuri Pfizer și 450.000 de vaccin Moderna vor ajunge la Aeroportul Internațional Incheon joi și miercurea viitoare.

Dintre acestea, un prim lot de 526.500 de vaccinuri Pfizer va ateriza în Coreea, joi, la ora 15:00. Restul de 526.500 de doze de Pfizer și toate cele 450.000 de doze Moderna vor ajunge la ora 15:00, miercurea viitoare.

Luna trecută, producătorul american de vaccinuri a declarat că va putea furniza doar mai puțin de jumătate din cele 8,5 milioane de doze planificate pentru luna august.

După protestul de la Seul, Moderna a declarat că intenționează să ofere Coreei de Sud 7 milioane de vaccinuri până la 5 septembrie, dar incertitudinea cu privire la aprovizionarea cu vaccin persistă.

Coreea de Sud și-a imunizat cu schemă completă aproximativ 31% din populație în timp ce 57% dintre cei 52 de milioane de sud-coreeni au primit cel puțin prima doză.

Guvernul de la Seul vrea ca 70% din populație să primească cel puțin o doză de vaccin până la finele lunii curente. Rata mortalității Covid-19 în această țară este de aproximativ 0,9%.

Mai multe articole despre:
vaccin romania coreea de sud pfizer moderna doze vaccin