MENIU

Coreea de Nord a efectuat noi teste ale rachetelor cu rază scurtă de acțiune

coreea de nord

Coreea de Nord a lansat marți mai multe rachete de croazieră de rază scurtă pe mare, între peninsula Coreeană și Japonia, a declarat Șeful de stat Major al Coreei de Sud, acesta fiind totodată și cel mai recent test balistice dintr-o serie de teste efectuate de statul solitar, relatează Reuters. 

Armata Coreei de Sud monitorizează în mod constant situația dintre cele două state, iar oficiali ai serviciilor de informații din Coreea de Sud și SUA au analizat testele balistice făcute de nord-coreeni, a declarat oficialul armatei sud-coreene.

Rachetele au parcurs aproximativ 150 de kilometri înainte de a cădea în mare. Se pare că la această operațiune ar fi participat mai multe aeronave militare.

Coreea de Nord a desfășurat exerciții militare pe parcursul a mai multor săptămâni, inclusiv câteva lansări de rachete balistice de rază scurtă de acțiune în ultimele săptămâni. Astfel, numai luna trecută a tras nouă rachete balistice în patru runde de teste, potrivit analiștilor.

Duminică, presa de stat din Coreea de Nord a raportat că liderul Kim Jong Un a vizitat o bază aeriană, unde a supravegheat exercițiile militare efectuate de avioanele de luptă și cele de atac din țara sa.

Aceasta a marcat prima rundă de teste din această lună. În schimb, în luna martie au avut loc patru runde de teste, după o pauză de trei luni.

 

Mai multe articole despre:
coreea de nord teste balistice