MENIU

Copil de 3 ani, mort după ce a fost uitat de tatăl său în mașină o zi întreagă! Afară erau peste 30 de grade Celsius

Copil - imagine cu notă sugestivă

Situație tragică într-un stat de pe coasta de est a Australiei! Un copil de trei ani a fost găsit mort, după ce a fost uitat o zi întreagă într-o mașină, de către tatăl său, în vreme ce afară erau temperaturi de 34 de grade Celsius. Paramedici din New South Wales au găsit băiatul de trei ani inconștient și l-au declarat mort la fața locului.

Poliția a spus că cel care a dat alarma este chiar bărbatul care îl uitase pe băiețel în mașină. Omul a sunat la numărul de urgență după ce s-a întors și l-a descoperit inconștient, relatează Ziarul de Iași. 

„Polițiștii din Campbelltown au fost informați că băiețelul de trei ani fusese lăsat în vehicul pe tot parcursul zilei. Proprietarul vehiculului, un apropiat al copilului, a dat alarma când s-a întors la mașină”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din New South Wales.

Poliția a deschis o anchetă în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs tragicul incident.

Potrivit unei organizații pentru siguranța copiilor,  în fiecare an, peste 5.000 de copii din Australia sunt uitați în mașini și salvați.

„Lăsarea copiilor nesupravegheați într-o mașină – chiar și pentru o perioadă scurtă de timp – poate fi fatală. Copiii sunt, în special, expuși riscului, deoarece se pot deshidrata foarte repede și pot suferi de insolație”, se arată în informațiile de pe site-ul Kidsafe.

Mai multe articole despre:
copil masina tata caldura