MENIU

Trei civili uciși, printre care și copii, după ce trupele americane au deschis focul

Trei civili afgani au fost uciși luni în din provincia Nangarhar, într-un incident în care sunt împlicați soldați americani. Comandamentul militar american de la Kabul a anunțat că un convoi de trupe americane și afgane a fost lovit de o bombă de pe marginea drumului și a fost atacat de atacatori, informează Reuters.

Militarii au deschis focul după ce vehiculul lor a trecut peste o bombă amplasată pe marginea drumului, a declarat un oficial local.

Un bărbat și cei doi fii ai săi au fost uciși într-un cartier din sudul Nangarharului, la granița cu Pakistanul, a anunțat un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

„După explozia bombei, forțele americane au început să tragă, ucigând un bărbat și doi copii aflați în apropiere”, a declarat acesta. Convoiul a deschis focul într-un act de auto-apărare.

Nu a fost prezentat niciun raport oficial cu privire la victimele civile, dar oficialii militari investighează incidentul, a afirmat un comunicat al armatei americane într-o declarație.

„Luăm în serios accidentele civile și toate acuzațiile sunt investigate temeinic”,s-a afirmat în raport.

Victimele în rândul civililor au ajuns la niveluri record, deoarece lupta s-a extinds în mai multe zone ale Afganistanului, potrivit Organizației Națiunilor Unite.