MENIU

Copii răpiți din Ucraina, exploatați sexual! Noi acuzații dure ale Kievului la adresa Rusiei

Trafic minori - imagine de arhivă

Comisarul pentru drepturile omului din Parlament de la Kiev, Dmitro Lubineţ, a acuzat, joi, Rusia că răpeşte copii ucraineni pentru a alimenta traficul sexual.

"Conturi (din aplicaţia) Telegram arată că ruşii răpesc copii ucraineni şi fac videoclipuri sexuale cu ei", a declarat Lubineţ într-un mesaj pe Telegram, relatează Agerpres care citează AFP.

"De exemplu, pentru 250.000 de ruble (mai mult de 3.200 de euro) oferă un băiat ucrainean" dând asigurări că este orfan, a adăugat el.

Lubineţ a publicat un fragment dintr-o conversaţie pe Telegram între două persoane care discută despre implicarea unui băiat în turnarea unui film pornografic infantil.

"Vine din Ucraina, dintr-un orfelinat, nu are părinţi", scrie unul dintre ei."Aducem copii pentru acest tip de muncă. Nu este primul pe care îl aducem", se mai arată în conversația prezentată de partea ucraineană.

Oficialul de la Kiev nu a precizat cum a ajuns în posesia acestei discuţii. El a cerut poliţiei şi justiţiei ucrainene să ia "măsuri adecvate pentru a găsi şi pedepsi vinovaţii".

"Federaţia Rusă răpeşte, ucide, deportează şi violează în mod perfid copiii noştri. Cum este posibil acest lucru în lumea de astăzi?", a adăugat comisarul pentru drepturile omului din Parlamentul de la Kiev.

Astfel de acuzații nu sunt deloc noi. Încă din primele luni de război, Ucraina a acuzat forţele ruse că au răpit şi au dus în teritoriile controlate mii de copii, inclusiv orfani.

Reamintim că în luna septembrie, anchetatorii ONU au acuzat Moscova de comiterea de crime de război "la scară largă" în Ucraina, menţionând în special acte de tortură şi violenţe sexuale.

Mai multe articole despre:
kiev acuzatii rusia copii sex trafic sexual