MENIU

Metrorex, după controlul OLAF: S-au verificat acte în legătură cu magistrala din Drumul Taberei

Agenți ai Oficiului European de Lupta Anti-Frauda (OLAF) au verificat miercuri acte la Ministerul Transporturilor în legătură cu plățile făcute de Metrorex către constructorii Magistralei 5 de metrou (Eroilor - Drumul Taberei), anunță Hotnews. Informația a fost confirmată ulterior de oficialii Metrorex.

Reprezentanţii Metrorex confirmă că inspectorii OLAF au fost la sediul instituţiei şi au cerut documente referitoare la proiectul Magistrala 5 de metrou, Eroilor- Râul Doamnei, anunță Mediafax.

În urma solicitării dumneavoastră referitoare la un control realizat de Oficiul European de Luptă Anti–Fraudă (OLAF), Metrorex confirmă că o echipă OLAF a întreprins o misiune la sediul Metrorex, ocazie cu care a solicitat o serie de documente referitoare la proiectul Magistrala 5 de metrou, Eroilor- Râul Doamnei", se arată în comunicatul de presă, remis de către Metrorex.

Sursa citată anunţă şi că investiţiile la Magistrala 5 au făcut obiectul unor verificări interne.

"Facem menţiunea ca acest proiect de investiţii a făcut obiectul verificărilor Autorităţii de Management POS-T şi ale Autorităţii de Audit, nefiind identificate aspecte care să contravină regulilor şi procedurilor prevăzute de reglementările europene şi naţionale", transmite Metrorex.

Devizul proiectului Magistralei 5 este de 3,2 miliarde de lei, investiţia fiind, practic, de 2,65 miliarde de lei din fonduri structural nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial – Transport 2007- 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Domnei-Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei, este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie 2011, consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) pentru a realiza tronsonul Râul Doamnei-Haşdeu.

În România, compania Astaldi a fost implicată în mai multe proiecte, printre acestea numărându-se Pasajul Basarab din Bucureşti şi Stadionul Naţional. 

OLAF suspecteaza plăți supraevaluate către consorțiul de firme condus de Astaldi, plăți ce ar fi fost realizate cu complicitatea unor agajati Metrorex, potrivit Hotnews.

OLAF este o instituție a Comisiei Europene care verifică modul în care sunt cheltuite fondurile europene de statele membre UE.

Rapoartele și sesizările OLAF stau la baza unor anchete judiciare.

Mai multe articole despre:
OLAF metrorex magistrala 5