MENIU

Ultimatum pentru prefecţi. Contractele de deszăpezire, la vedere

Premierul Dacian Cioloș şi ministrul de Interne, Petre Tobă, le-au dat termen prefecților până miercuri să publice, pe site-urile prefecturilor, toate contractele de deszăpezire. Oficialii vor să vadă cum s-au pregătit autorităţile pentru deszăpezirea autostrăzilor şi a drumurilor europene, naţionale, judeţene şi comunale. În acest mod, se va şti cu exactitate unde sunt probleme.

"La instituţia prefectului să se facă un centralizator al tuturor contractelor de deszăpezire, care sunt în momentul de faţă în derulare, care sunt deja semnate, pe cele trei paliere: cele care sunt în subordinea Ministerului Transporturilor – Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale contractele încheiate de către Consiliile Judetene şi, binînţeles, contractele încheiate de autorităţile publice locale, de către primării pentru drumurile comunale", a spus ministrul de Interne, Petre Tobă. 

Firmele de deszăpezire trebuie să fie, totodată, mai responsabile. Potrivit unei hotărâri de Guvern, societăţile care nu îşi îndeplinesc obligaţiile prevăzute în contract nu vor mai putea participa timp de doi ani la licitaţii publice.