MENIU

Constanţa: Două persoane au căzut într-un bazin cu azot, la Rafinăria Petromidia - O persoană a murit după minute bune de resuscitare

Petromidia

Intervenție de urgență la Petromidia după ce două persoane au căzut într-un bazin cu azot. Cele două victime au fost extrase inconștiente și au primit primele îngrijiri medicale la fața locului. Din păcate una dintre victime a murit după minute bune de resuscitare.

UPDATE: Rompetrol a publicat o informare de presă despre incident: 

În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Petromidia Năvodari, partea de petrochimie (instalația de polipropilenă - PP). Doi angajați ai Rompetrol Rafinare au fost afectați, în cadrul unei manevre uzuale de lucru - prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri.
Echipele de intervenție private și publice au fost la fața locului și au depus toate eforturile pentru stabilizarea și salvarea acestora. În prezent, o persoană, care a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost transportată la Spitalul Județean Constanța, iar pentru a doua persoană a fost declarat decesul.
Suntem alături de familiile colegilor noștri și îi asigurăm de întregul suport al Rompetrol Rafinare. Compania a demarat o investigație internă și colaborează strâns cu toate autoritățile competente, pentru determinarea cauzelor incidentului.

UPDATE - Din păcate cadrele medicale aflate la fața locului au fost nevoite să declare decesul bărbatului implicat în acest accident. S-a încercat resuscitarea sa minute bune în șir.

UPDATE: La fața locului a intervenit și un elicopter SMURD.

UPDATE: Un bărbat și o femeie au căzut într-un bazin cu azot și au fost scoase de la 15 metri adâncime. Cele două victime au fost scoase inconștiente iar pentru bărbat s-au început procedurile de resuscitare.

UPDATE: Cele două victime care căzuseră într-un bazin cu azot au fost extrase, sunt inconștiente, primesc îngrijiri medicale la fața locului.

Două persoane au căzut, sâmbătă, într-un bazin, la Rafinăria Petromidia Năvodari. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri şi medicale.

”Intervenim la Petromidia, la 2 persoane căzute intr-un bazin”, anunţă, sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale, dar şi 24 de pompieri cu mai multe autospeciale, inclusiv un echipaj CBRN.

Mai multe articole despre:
Petromidia