MENIU

"Conspiraționiștii" anti-Covid sfidează toate regulile și îndeamnă la proteste pe rețelele de socializare

"Conspiraționiștii" anti-Covid sfidează toate regulile și îndeamnă la proteste pe rețelele de socializare

Bătaie de joc fără margini din partea conspiraționiștilor anti-Covid-19. Aceștia se laudă pe rețelele de socializare că nu poartă mască în spații închise. Și drept dovadă, postează și poze din autobuz, tren sau metrou, cu gura și nasul descoperite. Adesea, acestea sunt însoțite de sloganul "Fără botniță!" și mesaje de dispreț la adresa celor care păstrează regulile de siguranță, relatează Realitatea PLUS.

Într-una dintre zecile de fotografii postate de conspiraționiști pe grupurile de Facebook apare un bărbat împreună cu fiul său, în metrou, fără mască. Și descrierea care însoțește fotografia este una amenințătoare la adresa celor care l-ar putea raporta agenților de pază.

Un alt membru al grupului postează o fotografie, fără a purta mască, însoțită de mesajul "Fără botniță! Ajunge!!". Comentariile celorlalți utilizatori sunt și ele la fel de alarmiste și disprețuitoare la adresa celor care poartă mască.

Un alt tânăr se fotografiază și el în metrou. Ca să stârnească și mai mult admirația urmăritorilor grupului, acesta postează și o poză cu paznicul metroului, așezat chiar în fața sa. Fenomenul alarmant a luat amploare pe rețelele de socializare. Grupurile de conspiraționiști anti-Covid în care apar astfel de fotografii au și până la 10.000 de fani.

Mai multe articole despre:
conspirationisti fara masca