MENIU

Consiliul Județean Ilfov, vizat de HACKERI - Mesaj după atacul informatic

Consiliul Județean Ilfov, vizat de HACKERI - Mesaj după atacul informatic

Consiliul Județean Ilfov a fost marți dimineața victima unui atac de tip phishing. Mai multe persoane fizice și instituții au semnalat că au primit e-mailuri ce apar ca fiind trimise de pe adresele oficiale ale Consiliului Județean Ilfov.

„În cursul acestei dimineți, ne-au fost semnalate de către persoane fizice, precum și de către alte instituții, o serie de e-mailuri recepționate și ce apar ca fiind trimise de pe adresele oficiale ale Consiliului Județean Ilfov.
Menționăm că avem de-a face cu o încercare de atac de tip phishing și că instituția noastră nu a trimis și nu a colectat informații sau date personale.
În mod obișnuit, activitatea de phishing se face prin e-mailuri, anunțuri sau prin intermediul unor site-uri care arată asemănător cu cele originale pe care utilizatorii le folosesc deja.
Pentru a încerca să inducă în eroare potențialele victime și pentru o rată de succes mai ridicată, atacatorii intenționează să utilizeze inclusiv adrese de email sau conturi de utilizator falsificate ca aparținând unor instituții publice sau organizații cunoscute din România”, a precizat Consiliul Județean Ilfov într-un comunicat postat pe pagina de Facebook.
 
„Dacă am primit un astfel de mail, trebuie să verificăm în primul rând sursa mesajului. Nu accesați link-uri și mai ales nu oferiți date personale, date financiare sau date de autentificare în urma primirii unor astfel de mesaje, din surse necunoscute. Verificați mereu că sunteți pe site-ul oficial, atunci când urmează să introduceți date online și totodată asigurați-vă că are un certificat de securitate valid și folosește protocolul https. Site-ul de phishing nu avea aceste elemente de securitate și utiliza http. Ulterior, dacă ați suferit pagube materiale, va trebui să depuneți o plângere la cea mai apropiată secție de Poliție, pentru a deschide o investigație în acest sens. În plus, puteți sesiza și Directoratul Național de Securitate Cibernetică”, mai transmite CJ Ilfov.