MENIU

Dan Barna, desemnat să fie candidatul USR pentru Cotroceni

<p>USR</p>

USR s-a reunit, sâmbătă, în congres pentru desemnarea candidatului la prezidențiale, dar și pentru alegerea preşedintelui prin votul tuturor membrilor, aşa cum prevăd modificările aduse statutului. UPDATE: Dan Barna a fost votat ca "prezidențiabilul" USR, transmite Realitatea TV.

Dan Barna este candidatul USR la prezidențiale. Cu un discurs inspirat din filme SF, liderul partidului i-a învins fără probleme pe cei trei contracandidați aspiranți la fotoliul de la Cotroceni. 500 de delegați au participat la congresul organizat la Teatrul Național din București.

Delegații USR au început, în jurul orei 14:30 să voteze pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidențiale. La 15,15 s-a încheiat votul și a început numărătoarea.

Realitatea.net a transmis în timp real rezultatul votului: USR l-a desemnat prin vot pe Dan Barna să candideze la Alegerile prezidențiale din toamnă.

"Vă mulțumesc foarte mult pentru încredere, pentru acest moment care este un nou pas. chiar cred că România are nevoie de ADN-ul USR la Cotroceni. Chiar cred că vom termina acolo acest drum", a declarat el după aflarea rezultatelor.

Urmează ca și PLUS să își desemneze propriul candidat, iar apoi cele două partide să aleagă candidatul comun.

Congresul Uniunii Salvați România a început pe muzica din serialul de succes ,,Urzeala Tronurilor!" USR își alege azi prezidențiabilul, deși nu a finalizat negocierile cu partenerii din PLUS, cu privire la alianța dintre cele două partide.

Cei 4 candidați pentru a fi prezidențiabilii USR - Dan Barna, Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu - urcă împreună pe scenă și primesc întrebări de la colegi. Prima întrebare este legată de cum văd cei 4 reforma educației, iar candidații își prezintă viziunile.

Dan Barna a precizat că el cred că USR-PLUS are o șansă reală să dea președintele României. ”Ca viziune, suntem Star Trek-ul României”, a afirmat acesta.

"Am devenit în doar 3 ani o forță. Suntem la egalitate cu partidele care sunt la putere de zeci de ani. USR nu va fi niciodată PSD sau PNL. Va rămâne un partid viu. Este remarcabil ce am reușit să facem în doar 3 ani, dar nu putem schimba lucrurile fără să avem puterea. Alegerile din 26 mai ne-au deschis un drum pe care dacă vom merge, vom ajunge cu siguranță să guvernăm această țară. Acesta este obiectivul nostru”, a completat acesta.

Dumitru Stanca, al treilea candidat pentru a fi prezidențiabilul USR care ține discurs: "Sunt convins că profilul meu corespunde așteptărilor românilor. Sunt convins că românii vor cumpăra candidatul Stanca Dumitru."

Dragoș Dinulescu, al doilea candidat care a luat cuvântul la Congresul USR a spus: "Am decis că trebuie să fiu responsabil și implicat și să îmi asum această candidatură." El spune că a ales să candideze deoarece vrea să spargă "tiparul care s-a împământenit în România, acela că președintele partidului trebuie să candideze la prezidențiale".

Mihai Goțiu, primul candidat care a luat cuvântul a vorbit despre proiectele sale privind protecția mediului: "Ne-am dorit un partid modern și pro-european, nu putem să nu ne gândim și la protecția mediului.", scrie https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23254989-congres-usr-500-delegati-isi-aleg-prezidentiabilul-aceesi-are-loc-consiliul-national-plus.htm

Nicușor Dan, prezent la Congresul URS: ”Am venit să îmi salut vechi prieteni”

Nicușor Dan, fostul președinte al USR și fondator al partidului, particip[ sâmbătă, la Teatrul Național din București unde are loc Congresul formațiunii.

Acesta a declarat pentru Digi24.ro că nu mai este membru al partidului, dar a venit să își salute ”vechi prieteni”.

”Nu mai sunt membru de doi ani, am fost pentru o scurtă perioadă ca să-mi dau acea semnătură, am venit să-mi salut vechii prieteni”, a spus acesta.

”Eu cred că trebuie să existe un candidat unic al Opoziției la Primăria Capitalei, am speranța să fiu eu”, a declarat Nicușor Dan.

Președintele USR București: Oameni precum Dăncilă sau Firea trebuie să plece

Președintele USR București, Roxana Wring, a declarat că formațiunea își va alege candidatul la prezidențiale și că oameni precum Dăncilă sau Firea trebuie să plece.

"Suntem aici pentru că USR a crescut. Avem mai mulți membri, mai multe voturi. Am obținut aproape 40% din voturile la alegerile europarlamentare și am venit cu propuneri și soluții pentru București. Acest Congres vine să deschisă o nouă etapă politică. Congresul de azi este unul al maturității. Vom alege un prezidențiabil, vom face modificări la statut și suntem aproape să finalizăm un parteneriat cu PLUS. Sunt opțiuni de partid mare. Sunt opțiuni de partid care va conduce adminsitrația centrală și locală, începând cu 2020. Sunt opțiuni capitale pentru USR, dar mai ales pentru România", a declarat Roxana Wring.

Președintele USR București a spus, în debutul Congresului USR, că din 2020 USR trebuie să guverneze.

"Viorica Dăncilă trebuie să plece, Gabriela Firea trebuie să plece. În 2020, toți hoții și incompetenții trebuie scoși din adminsitrația publică și locală. Cu asta mai avem de luptat. Avem de schimbat mentalități, viziuni învechite, avem de schimbat legi date pentru infractori. Deciziile noastre de azi vorbesc despre deciziile noastre de mâine. Ceea ce se întâmplă azi spune ce se va la Palatul Victoria și în administrația publică. Nu e nici Game of Thrones, nu e bussiness as usual, e testul unei maturități", a completat Roxana Wring.

Surse citate de Realitatea TV afirmă că cele două partide ar fi convenit că Dan Barna să candideze la Cotroceni, iar Dacian Cioloș să fie premier

Aproximativ 500 de delegați ai Uniunii Salvați România se reunesc, sâmbătă, pentru a desemna candidatul partidului la alegerile prezidențiale, dar şi pentru modificarea Statutului formaţiunii, astfel încât preşedintele USR să fie ales de toţi membrii. În competiție sunt înscriși liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu.

Și partenerii de alianţă de la PLUS, formaţiune condusă de Dacian Cioloş, va avea sâmbătă Consiliul Național, la care se vor fi stabilite procedurile pentru desemnarea propriului candidat la alegerile prezidențiale.

Ulterior, prin negocieri, dintre cei doi candidați desemnați de fiecare formațiune va fi stabilit candidatul unic al USR-PLUS pentru Palatul Cotroceni. Cel care nu va fi ales candidat la prezidențiale, va fi desemnat candidat comun al alianței la postul de prim-ministru.

USR și PLUS au căzut de acord asupra stabilirii candidaților comuni la locale, dar nu s-au înțeles încă pe cei de la parlamentare

Cel de-al patrulea Congres al USR se va desfășura sâmbătă, începând cu ora 10.30 la Teatrul Național București (TNB).

De la 10.30 la 13.30 candidații USR vor susține discursuri și apoi va avea loc votul cu buletine. Între 13.30 și 15.00 va fi efectuată numărătoarea voturilor, urmată de anunțarea rezultelor. Dezbaterile și votul amendamentelor la Statut vor începe după-amiază și este posibil să se desfășoare până seara, potrivit sursei citate.

 

Mai multe articole despre:
USR Dacian Cioloş pluş Dan barba