MENIU

Conflict mocnit USR-PSD: Un deputat spune că a fost ameninţat cu moartea: "MI SE FACE FRICĂ"

Senatorul USR, Mihai Goţiu, a fost bătut de fostul purtător de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, într-o pauză publicitară. Episodul de agresiune scoate la iveală dispute vechi ce au loc între USR şi PSD. De altfel, deputatul USR, Iulian Bulai a povestit cum a fost ameninţat că va fi "executat" de către deputatul PSD Florin Manole. Deputatul USR şi-a luat inima în dinţi şi a dezvăluit o întâmplare care l-a marcat, pe contul de Facebook: "Au început să îmi tremure picioarele". Pe de altă parte, Manole neagă incidentul: "Să-ți fie rușine, Iulian!". 

Cei doi deputaţi au versiuni diferite. Pe de-o parte, Iulian Bulai de la USR scrie că a fost ameninţat în cadrul ultimei şedinţe a Comisiei pentru Egalitate de Şanse. Pe de altă parte, deputatul PSD Florin Manole îl acuză că denunţă o "inventată execuție" şi exploatează mediatic o situație reală a cărei victimă adevărată nu este decât domnul Goțiu.

Iulian Bulai: Am văzut negru în faţa ochilor şi au început să îmi tremure picioarele  

Deputatul USR, Iulian Bulai, a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care precizează că acest conflict PSD - USR mocneşte de mai multă vreme. "Ca să înţelegem mai bine ce se întâmplă în PSD: astăzi în comisia de agricultură colegul meu, deputatul USR Adrian Prisnel, este ameninţat cu moartea. Acum o oră colegul meu şi vicepreşedintele Senatului, senatorul Mihai Goţiu, este lovit la sânge de către Mirel Palada (purtător de cuvânt al guvernului Ponta). Îmi iau inima în dinţi şi vă mărturisesc că la sfârşitul lunii iunie, în ultima şedinţă a Comisiei pentru Egalitate de Şanse, conduceam şedinţa în calitate de vicepreşedinte. Nu am început încă şedinţa şi intră deputatul PSD Florin Manole în sală şi după un schimb de replici îmi spune mă va urmări în toţi aceşti patru ani şi mă va executa. Am văzut negru în faţa ochilor şi au început să îmi tremure picioarele. Nu sunt obişnuit cu astfel de ameninţări şi nici cu asemenea limbaj. Am refuzat să încep şedinţa. Şefa stafului tehnic a intervenit şi l-a avertizat pe Manole că dacă mai are asemenea comportament nu îl mai lasă să vină că supleant la noi în comisie. Acesta este nivelul lor şi acestea sunt riscurile la care ne expunem lucrând în acelaşi mediu cu ei. De la tineri la bătrâni, o apă şi un pământ. Mi se face sincer frică să mai întru în contact cu aceşti oameni", a scris acesta pe Facebook. 

Florin Manole: Să-ți fie rușine, Iulian!

Pe de altă parte, deputatul PSD Florin Manole îl acuză că minte, ironizându-l. "Ceea ce ai făcut, scriind pe pagina ta de Facebook că tocmai eu te-aș fi amenințat cu ”execuția”, este cu mult sub demnitatea unui parlamentar. Cred că nici colegii tăi nu te iau în serios atunci când vine vorba despre mine. Nu mai spun de cei care mă cunosc de-o viață sau din viața publică, alături de care am luptat pentru TOATE drepturile omului, și știu că intoleranța și ura nu sunt chiar punctele mele forte. Însă, ție nu-ți sunt chiar străine. Nu-i așa, Iulian? Să-ți fie rușine, Iulian!", a scris Florin Manole.

Manole: Mă bucur că ai supravieţuit

Florin Manole îi transmite lui Iulian Bulai să nu mai inventeze lucruri. "În fine, mă bucur, totuși, că ai supraviețuit în cele patru luni cât ți-au trebuit să destăinui amenințarea mea cu ”execuția”, ca să putem vedea cu toții cât de mic ești, nu de statură, că și eu sunt la fel, ci în intențiile și în comportamentul tău politic. Să fii sănătos, Iulian și să faci ce trebuie în Parlament, nu doar să-ți imaginezi cum îți tremură picioarele când eu îți spun de fiecare dată când ne vedem că ”nu am ce discuta cu tine!", a scris deputatul PSD.