MENIU

Condamnări viol Vaslui.Scandal la proces: jandarmii au amendat mai mulţi susţinători ai violatorilor

Condamnări viol Vaslui. Şapte susţinători ai tinerilor din judeţul Vaslui condamnaţi, luni, pentru violarea unei fete de 18 ani au fost amendaţi sau sancţionaţi cu avertisment de către Jandarmerie, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce au provocat un scandal vineri, în timpul procesului.

Condamnări viol Vaslui. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vaslui a sancţionat şapte persoane din localitatea Văleni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce au provocat un scandal vineri, în timpul procesului celor şapte tineri acuzaţi de viol, de la Judecătoria Vaslui.

Astfel, doi tineri care au avut un schimb de replici cu susţinători ai victimei violului au fost amendaţi cu câte 200 de lei, vineri ei fiind ridicaţi de jandarmi şi duşi la sediul Poliţiei Judeţene. De asemenea, un alt tânăr, care a îmbrâncit un cameraman la finalul procesului, a fost amendat cu 400 de lei.

Totodată, alte patru persoane au fost sancţionate contravenţional cu avertisment.

”În urma incidentelor de vineri, s-au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Nu s-a întocmit niciun dosar penal pe numele vreunei persoane prezentă în faţa Judecătoriei Vaslui”, a declarat, luni, corespondentului Mediafax, inspectorul-şef al IJJ Vaslui, Paul Smântână.

Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată de 18 ani au fost condamnaţi, luni, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între 5 ani şi opt luni şi 8 ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

Sursa: Mediafax