MENIU

Bătrânul filosof Mihai Șora, descurajat de fanatismul tinerilor soldați din PSD

Credulitatea în "peștera" de la Sala Palatului

Fanatismul, ardoarea și credulitatea "tinerilor soldați din PSD" sunt cele mai descurajante aspecte care au reieșit în urma congresului PSD de sâmbătă, consideră filosoful Mihai Șora.

După Congresul PSD, filosoful Mihai Sora a tras o concluzie legată de tinerii social-democrați. "Am râs. Am stors și multe lămâi. La socoteală de pe urmă, nu servitutea veteranilor este descurajantă, ci zelul, ardoarea celor tineri, iresponsabili", a scris acesta pe Facebook.

Mihai Sora continuă și spune că "centurionii uzați-cu pieptul plin de medalii și săbiile boante-sunt doar ridicoli". Filosoful subliniază un aspect important legat de ținerii din partid.

"Dar fanatismul viguroșilor soldați, abia iviți în partid, este mai de temut. Credulitatea lor va fi greu, foarte greu de combatut. Pentru că, în peștera numită Sală Palatului, ei aud pentru întâia oară cuvintele Adevăr, Bine, Frumos din gura bătrânilor vicleni, hârșiti în lupte. Iar din peșteră nu vor scăpa decât cu prețul renegării propriei și-vai!-autenticei lor credințe", a mai scris Mihai Sora.

Mai multe articole despre:
mihai șora