MENIU

CONCEDIU DE CREŞTERE A COPILULUI. Statul îţi dă bani dacă te intorci mai devreme la MUNCĂ

Statul îţi dă bani dacă te întorci mai devreme la muncă

CONCEDIU DE CREŞTERE A COPILULUI Statul îţi dă bani, dacă te intorci mai devreme din concediul de creştere a copilului. Iată cum se acordă stimulentul de inserţie în 2014.

STIMULENTUL DE INSERŢIE este suma de bani pe care statul o acorda parintilor care se afla in concediu de crestere a copilului pentru a-i stimula pe acestia sa se intoarca in campul muncii mai devreme, scrie avocatnet.ro.

Stimulentul de insertie este acea suma de bani pe care statul o acorda parintilor care, desi aflati in concediul de crestere a copilului, se hotarasc sa se intoarca la serviciu inainte de incheierea concediului.

CONCEDIU DE CREŞTERE A COPILULUI Angajatorul nu poate concedia salariatul care se afla in plata stimulentului de insertie. Mai mult chiar, conform normelor, aceasta interdictie se poate extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

STIMULENTUL DE INSERŢIE In momentul de fata, cuantumul lunar al stimulentului de insertie este de 500 lei.

Stimulentul de insertie se acorda pentru fiecare dintre nasteri. "Optiunea beneficiarului, de a alege intre perioada de 1 an, respectiv 2 ani, de concediu pentru cresterea copilului, se exprima in scris, pe baza de cerere si nu mai poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor", a mentionat Catalina Mircea, Senior Partner SCA Mircea si Asociatii.

In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata indemnizatiei lunare se suspenda.

Potrivit Catalinei Mircea, dreptul la plata stimulentului de insertie inceteaza incepand cu ziua urmatoare celei in care: copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap; beneficiarul nu mai realizeaza venituri supuse impozitului si nici nu se afla in concediul pentru cresterea copilului; a avut loc decesul copilului.

VEZI DE CE ACTE AI NEVOIE AICI