MENIU

Comuna din judeţul Vaslui care arată ca în Occident! Primarul este la cel de-al şaptelea mandat

O comună din judeţul Vaslui arată ca în Occident. Locuitorii dispun de o piscină, un teren de sport cu nocturnă, un muzeu al satului şi parcuri rustice, toate modernizate după standardele europene.

Situată la câţiva kilometri de municipiul Huşi, comuna Pădureni a fost adusă la standardele europene de către primarul Temistocle Diaconu, care este la conducere încă din anul 1990.

Primarul a înfiinţat şi un serviciu public al comunei, cu 11 angajaţi. Localitatea este dotată cu buldoexcavator, autogreder, autospeciale de ambulanţă şi pompieri aduse din Franţa, tractor cu remorcă, un atelier mecanic, un gater şi un atelier de tâmplărie, scrie bugetul.ro.

„Acest serviciu se ocupă de întreținerea instituțiilor publice, de transport școlar, de întreținerea rețelelor de apă și canalizare, de cele 15,5 hectare de spații verzi amenajate în comună în jurul instituțiilor. Însă, tot ce vedeți în comună este făcut după gândirea mea. Am un biblioraft întreg cu schițele la toate investițiile pe care le vedeți în comună. Eu le explic angajaților ce trebuie să facă și ei le pun în practică. Totul este făcut în regie proprie, de la garduri și bănci, până la rigole și poduri. Atunci când ne vin lemnele de foc pentru iarnă, întâi selectăm lemnul pentru construcții. Deci, se pot face multe prin autogospodărire, fără fonduri europene sau pomeni de la Guvern. Și este foarte mult de lucru. Chiar glumeam cu angajații din primărie și le spuneam că, la câtă treabă avem, sâmbăta și duminica ne cam încurcă”, a precizat primarul localităţii.