MENIU

Compania Nestle, dată în judecată de India. I se cer daune de 100 de milioane de dolari

India dă în judecată compania Nestle pentru 100 de milioane de dolari, citând "practici neconcurenţiale", a confirmat miercuri un oficial, pentru BBC.

Plângerea împotriva Nestle vine în contextul interzicerii companiei Maggi, după ce a fost acuzată că nu a respectat regulile organizaţiilor de reglementare a alimentelor, Nestle făcând recurs în Bombay. Compania este acuzată, în procesul de 100 de milioane de euro, că a cauzat daune clienţilor, folosind reclame înşelătoare pentru tăiţeii instant Maggi.

80% din piaţa tăiţeilor instant este deţinută de către companie şi aceasta a fost forţată să distrugă 400 milioane de tone de produse Maggi.

Plângerea a fost făcută în numele consumatorilor indieni, dar nu a fost trimisă în instanţă, ci la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului, care are puteri semi-judiciare.

Purtătorul de cuvânt al Nestle din Delhi a declarat, pentru Reuters, că nu vor putea oferi răspunsuri decât după ce vor primi o înştiinţare oficială.

Organizaţia de reglementare a alimentelor din India a susţinut că testele făcute tăiţeilor instant au demonstrat că aceştia conţineau "cantităţi nesănătoase" de plumb. Nestle susţine că teste din SUA, UK şi Singapore au arătat că sunt siguri.