MENIU

Compania creată de Cioloş pentru proiectele noi de autostrăzi, desființată

<p>Autostrăzi pe h&acirc;rtie</p>

Compania creată de Guvernul Cioloş pentru proiectele noi de autostrăzi ar putea fi desfiinţată, potrivit unor surse din piață. Compania Naţională de Investiţii Rutiere nu este funcţională, în schimb este "populată" cu director general şi Consiliu de Administraţie, pentru care s-ar cheltui lunar zeci de mii de euro de la bugetul statului.

Proiectul Ordonanţei de Urgenţă 55/2016, care a spart Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) în Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR), ar putea fi respins în Parlament, au spus surse din cadrul CNAIR.

„OUG 55/2016 este greşită fundamental. Ea a fost emisă de fostul Guvern, dar trebuie aprobată de Parlament. Înţeleg că undeva în februarie e votul de respingere pe ordonanţă. Azi, spre exemplu, CNIR este o companie fantomă, fără angajaţi, unde este doar un director general, cu un Consiliu de Administraţie, care cheltuie aiurea nişte zeci de mii de euro pe lună", au menţionat sursele citatede economica.net

De asemenea, în urma respingerii OUG 55/2016 în Parlament, CNAIR va redeveni CNADNR.

Mai multe articole despre:
CNADNR Compania de autostrăzi cnair