MENIU

Compania care vrea să te pună să plătești ceva ce toți dau gratis

Internetul, de-a lungul existenței sale, s-a remarcat prin gratuitate. Indiferent de dispozitivul pe care îl foloseai, partea de software a fost gratis. Totuși, acest lucru s-ar putea schimba, mai ales dacă iei în calcul ce-a spus rivalul Google, Mozilla, despre ce pregătește pe viitor. Și totul începe de la browser. 

Chrome, Firefox sau Opera nu ar fi avut nicio șansă la popularitate pentru utilizatorii de internet, dacă n-ar fi fost oferite gratuite. Acum, anunțul celor de la Mozilla pentru o viitoare versiune de Firefox contra cost poate părea un pic ciudat la prima vedere.

În realitate, dacă îți dorești un nivel sporit de securitate, s-ar putea să nu fie exagerat. Cel puțin așa gândește compania că ar trebui să stea lucrurile. Directorul Mozilla a dezvăluit proiectul său pentru un viitor Firefox pe care îl vei utiliza cu abonament.

Este important de reținut că asta nu înseamnă că vei plăti pentru a folosi Firefox de acum înainte. Prețul va fi justificat de câteva funcții în plus.

Ce vrea compania care are Firefox să obțină

"Ce vreau să clarific este că nu există niciun plan să cerem bani pentru lucruri care sunt acum gratuite. Așa că vom introduce o formă de abonament și vom oferi un serviciu premium. Planul este să introducem primul abonament în acest an, în toamnă. Ne-am propus luna octombrie." Directorul Mozilla a făcut tot posibilul pentru a explica circumstanțele în care vei putea să plătești pentru Firefox, dar nu vei fi obligat să o faci.

Ideea din spatele acestui anunț este că există cu siguranță persoane care vor să plătească pentru un serviciu de VPN sau un spațiu de stocare în cloud, dar vor avea posibilitatea să o facă prin intermediul Firefox, decât separat. În cazul în care nu ai nevoie de acele particularități sau nu înțelegi foarte bine utilitatea unui VPN, vei folosi în continuare Firefox gratuit.

Sursa

Mai multe articole despre:
internet browser Firefox Mozilla