MENIU

COMOARA descoperită de doi hoţi în casa unui bătrân colecţionar din Mureş. Hoţii, ARESTAŢI

Mureş: Bărbaţi acuzaţi că au furat ceasuri vechi de 100.000 euro din casa unui colecţionar, arestaţi

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, fiind acuzaţi că au furat ceasuri vechi în valoare de peste 100.000 de euro din locuinţa unui colecţionar din Târgu Mureş, transmite corespondentul Mediafax.

Şeful Serviciul de Investigatii Criminale din Târgu Mureş, comisarul-şef Cătălin Rădulescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că bărbaţii sunt recidivişti şi provin din mediul rural, dar locuiesc fără forme legale în Târgu Mureş.

Ei au intrat cu forţa în casa unui bătrân din Târgu Mureş, în urmă cu trei săptămâni, şi au furat diverse bunuri, în special ceasuri vechi, pe care bărbatul le colecţiona şi a căror valoare a fost estimată de proprietar la 100.000-120.000 de euro.

Poliţiştii i-au identificat pe hoţi săptămâna aceasta, cei doi fiind arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, joi, de Judecătoria Târgu Mureş, decizia nefiind atacată cu recurs.

"Nu au mers la pont. Nu îl cunoşteau pe bătrân. Nu a fost uşor să-i identificăm, pentru că nu au lăsau urme. Valoarea ceasurilor a fost estimată de proprietar la 100.000-120.000 de euro. S-a reuşit recuperarea a doar cinci la sută din prejudiciu, urmează să facem o expertizare, pentru că există fotografii ale ceasurilor care au fost furate", a declarat Rădulescu.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Mureş au susţinut conferinţa de presă cu ocazia lansării campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe, intitulată "Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!".

Din datele oferite de Poliţia Mureş rezultă că, în primele patru luni, în judeţ s-au raportat peste 300 de furturi din locuinţe şi autoturisme, cele mai multe fiind în mediul rural, numărul infracţiunilor fiind în scădere faţă de anul trecut.

Mai multe articole despre:
Mures colecţionar ceasuri vechi ceasuri colecţie