MENIU

OFICIAL: Comisia UE anunță că Bulgaria a îndeplinit cerințele MCV-ului. Palmă pentru România

Este oficial: Comisia Europeană a concluzionat, marți, că Bulgaria și-a îndeplinit angajamentele asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare pe Justiție. O decizie finală privind ridicarea MCV-ului va fi luată după un punct de vedere exprimat de Consiliul European și de Parlamentul European. România este însă ținta unor critici foarte dure din partea Comisiei. 

Bulgaria și-a îndeplinit toate angajamentele luate la aderare în cadrul mecanismului de Cooperare și Verificare pe Justiție, anunță Comisia Europeană în ultimul raport dat publicității marți după amiază.

Înainte de a lua p decizie finală privind ridicarea MCV-ului, Comisia Europeană va aștepta observațiile Consiliului European și așe parlamentului European, precizează un comunicat.

Decizia este o lovitură pentru România, care este ținta unor critici foarte dure în ultimul raport.

”În raport se constată că, în perioada care s-a scurs de la ultimul raport, Comisia a trebuit să își exprime în mai multe rânduri preocupările legate de statul de drept în contextul dialogului purtat cu autoritățile române cu privire la evoluția situației în materie de reformă a sistemului judiciar și de luptă împotriva corupției. De fiecare dată, Comisia a constatat o involuție față de progresele înregistrate în anii precedenți, situație care constituie o sursă de preocupare majoră”, arată un comunicat privind raportul pentru țara noastră.

Mai multe articole despre:
justiţie România Bulgaria Comisia Europeană MCV