MENIU

România drumurilor mereu blocate. Alternativa pentru DN1, dată de Realitatea TV

România drumurilor mereu blocate. Alternativa pentru DN1, dată de Realitatea TV / Foto: Arhivă

De fiecare dată, în weekend sau la orice minivacanță, drumul către munte devine un coșmar în care sute de mașini așteaptă, pe șosele, în zona Comarnic-Brașov. Și, pentru că suntem sătui de aglomerație pe drumurile României, nu de puține ori Realitatea TV a venit și cu soluții. O alternativă ocolitoare a acestei zone pe drumul Câmpina-Săcele. Ministrul Cuc, dar și directorul CNAIR au promis rezolvarea situației, în direct la emisiunea 'Legile Puterii'.

"Un singur drumuleț, în statul român, ca să nu mai stăm ca nebunii cu orele lipiți pe scaune în mașini câte șapte ore. Există un drum, domnule ministru, de la Câmpina la Săcele, de la Câmpina la Valea Doftanei e drumul făcut, sunt 30 de km asfaltați perfect, și de la Câmpina până la Săcele sunt 24 de km. Vorbim de un drum pietruit, se chinuiesc consiliile județene de Brașov și de Prahova să-l construiască, nu se poate", a spus Denise Rifai.

"Este un drum județean. O să vorbesc cu domnul director Scarlat, să vedem poate găsim o soluție să preluăm noi drumul de la companie. O să mă documentez", a declarat ministrul Transporturilor, Mihai Cuc.

Directorul CNAIR a precizat că pentru a putea fi preluat de companie este nevoie de un proces de durată.

"Trebuie făcută o documentație. Trebuie identificată resursa de finanțare și demararea achizițiilor publice în vederea realizării lucrărilor", a spus directorul CNAIR, Sorin Scarlat.


Proiectul pentru realizarea unui drum care să asigure legătura cu judeţul Braşov, pe ruta Câmpina - Valea Doftanei - Săcele este propus de câţiva ani de Consiliul Judeţean Prahova. Sunt 24 de kilometri care ar costa, după calculele Realitatea TV, aproximativ 20 de milioane de euro. Odată realizat, ar oferi o rută alternativă pentru DN1, preluând o parte din traficul rutier de pe Valea Prahovei, unde în mod frecvent apar ambuteiaje.

Prin realizarea acestui drum se vor îmbunătăţi circulaţia în partea de nord a judeţului Prahova prin deservirea unui număr mare de locuitori, dar şi accesul la obiectivele turistice şi economice din zonă.

Mai multe articole despre:
DN 1 Legile Puterii