MENIU

Comandamentul NATO la București și-a început oficial activitatea

Comandamentul multinaţional NATO Divizia Sud-Est şi-a început oficial, de duminică, activitatea. Potrivit ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, de acum înainte, ţara noastră beneficiază de cele mai puternice garanţii de securitate din întreaga sa istorie.

"Prin misiunea încredinţată, comandamentul reprezintă o dovadă clară de solidaritate pentru consolidarea flancului estic la NATO. România beneficiază de cele mai puternice garanţii de securitate din întreaga sa istorie, iar NATO e un exponent principal al acestor garanții", a declarat Mihnea Motoc.

La ceremonie a fost prezent şi locţiitorul comandantului Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, generalul-locotenent Alain Parent.

"România a fost şi va rămâne un aliat valoros şi este firesc să sărbătorim nu numai determinarea României în istorie, ci şi să demonstrăm fermitatea NATO faţă de aliaţii săi", a spus Alain Parent.

Activarea Comandamentul multinaţional NATO de divizie Sud-Est reprezintă una dintre măsurile necesare pentru creşterea capacităţii operaţionale, stabilite la summitul Alianţei Nord-Atlantice din Ţara Galilor.