MENIU

Colonelul STS care susţinea că incendiul din Colectiv a fost o provocare, condamnat la închisoare

Colonelul STS care susţinea că incendiul din Colectiv a fost o provocare, condamnat la închisoare

Stefan Enache, cunoscut ca "Fane", fost ofiter cu gradul militar de colonel in cadrul UM 02999 - Serviciul de Telecomunicatii Speciale si consilier in cadrul Secretariatului General al Guvernului, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Decizia defintiva a fost data de Curtea de Apel Bucuresti. Initial, Tribunalul Bucuresti a decis condamnarea lui Stefan Enache la doi ani de inchisoare, scrie ziare.com.

Magistratii i-au interzis lui Stefan Enache drepturile de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei.

Curtea de Apel Bucuresti a luat act ca suma de 30.000 de euro care a fost utilizata de DNA in cursul flagrantului din data de 14 decembrie 2015 a fost recuperata integral.

Stefan Enache a ajuns celebru dupa ce a sustinut, intr-o interceptare, ca incendiul din Clubul Colectiv ar fi fost provocat, iar de acest lucru ar fi stiut si ministrul Gabriel Oprea. Afirmatiile lui Stefan Enache s-au dovedit false, iar procurorii au considerat ca el doar a incercat sa isi creeze imaginea unui personaj influent, cu acces la informatii secrete.

Mai multe articole despre:
incendiu colectiv Ştefan Enache