MENIU

Noi înregistrări în cazul incendiului de la Colectiv! Un doctor sună disperat la 112

La aproape 2 ani de la tragedia din Colectiv, care a luat 64 de vieți, au apărut noi înregistrări audio din dosar. Înregistrări care arată exact ceea ce au strigat, cu durere, atât cei care au supraviețuit, cât și rudele celor care au pierit în acea noapte neagră, de 30 octombrie: haosul intervenției.

Un medic a sunat disperat la 112 pentru a cere ambulanţe, spunând că sunt peste 12 oameni în stare gravă. Trecuse aproape o jumătate de oră de la izbucnirea incendiului, iar victimele erau în agonie pe ciment. 

Medicul sunase disperat la 112 la ora 22 şi 57 de minute. Cerea mai multe ambulanţe pentru oamenii aflaţi în stare gravă. Şi asta pentru că echipele SMURD se lăsau aşteptate şi era nevoie de medici chiar la intrarea în club. La o jumătate de oră de la izbucnirea incendiului, victimele agonizau pe asfalt. 

Discuţia a continuat, iar medicul a insistat să-i spună operatorului 112 că la locul tragediei nu venise nici o ambulanţă.

La aproape doi ani de la tragedia din 30 octombrie 2015, procesul Colectiv a fost amânat înainte de a începe efectiv judecata pe fond. 23 octombrie este următorul termen stabilit de Tribunalul Bucureşti. Motivul amânării este procedura incompletă de citare a părţilor.