MENIU

Cod ROȘU în Țările de Jos! Zboruri și trenuri suspendate. Furtuna Eunice seamănă cu un URAGAN

Furtuna EUNICE FOTO: Profimedia

Autorităţile olandeze au declarat vineri cod roşu în întreaga parte de vest a Ţărilor de Jos înainte de venirea furtunii Eunice, fapt ce a condus la suspendarea a numeroase zboruri şi la paralizarea traficului aerian, precum şi la închiderea mai multor şcoli şi centre de vaccinare, relatează EFE.

Codul roşu declarat de Institutul Regal de Meteorologie ( KNMI) se aplică regiunilor Zeelanda, Noord-Holland şi Zuid-Holland, Friesland şi Flevoland, precum şi zonei de coastă a Mării Wadden, în timp de ce în restul ţării se aplică codul portocaliu, cu excepţia provinciei de Limburg de la graniţa cu Belgia şi Germania.

Companiile feroviare au suspendat  traficul tuturor trenurilor naţionale şi internaţionale.

Recomandările autorităţilor este de a limita călătoriile, inclusiv pe drumurile naţionale, din motive de siguranţă, deoarece furtuna poate conduce la căderi de copaci şi provoca situaţii periculoase, notează compania naţională feroviară NS într-un comunicat.

Majoritatea autobuzelor au circulat în cursul zile de vineri, dar vineri după-amiază vor fi inspectate rutele pentru a verifica siguranţa lor.

Traficul aerian va fi de asemenea afectat de furtună, astfel încât compania olandeză KLM a anunţat că va opera în mod limitat pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, unde se aşteaptă suspendări sau amânări de zboruri.

Schiphol prevede suspendarea a sute de zboruri de-a lungul zilei de vineri, dintre care 167 doar ale companiei KLM înainte de venirea furtunii Eunice.

Având în vedere că rafalele de vânt nu vor scădea din intensitate multe şcoli au fost închise iar majoritatea centrelor de vaccinare şi de testare pentru COVID-19 şi-au închis vineri porţile, potrivit televiziunii publice olandeze.

Mai multe articole despre:
furtuna cod rosu trenuri suspendate zboruri anulate