MENIU

Cod Portocaliu de inundații. Vezi zonele afectate

Hidrologii au emis marţi o atenţionare Cod Portocaliu de inundații pentru râurile Suhu, Lozova și Ijdileni, din județul Galați, valabilă până la ora 24:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale, creșteri importante de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de inundație în bazinele hidrografice ale râurilor: Suhu, Lozova și Ijdileni (afluent al râului Chineja), județul Galați.

Cod Galben de inundații în județul Vrancea

De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Putna - bazin mijlociu şi inferior, Şuşiţa - bazin mijlociu şi inferior, judeţul Vrancea. Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul mijlociu al râului Putna.

Mai multe articole despre:
inundaţii meteo prognoză meteo