MENIU

Cod galben de INUNDAŢII: care sunt zonele afectate. UPDATE

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare cod galben de inundaţii, valabilă în mai multe zone din ţară.

Hidrologii au instituit cod galben de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice Ampoi, Galda, Geoagiu, afluenții mici ai râului Mureș aferenți sectorului S.H. Ocna Mureș – S.H. Alba Iulia, valabil marţi, 31 mai, până la ora 18:00.

În intervalul menţionat, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Ampoi, Galda, Geoagiu, afluenții mici ai râului Mureș aferenți sectorului S.H. Ocna Mureș – Alba Iulia, județul Alba.

Fenomenele menţionate se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul superior al râului Galda.

Peste 50 de gospodării din Hunedoara, afectate de inundaţii după o ploaie torenţială

De asemenea, până la ora 16:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinul superior al râului Strei, județul Hunedoara.

Până la ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie şi pe afluenții Buzăului aferenți sectorului S.H. Nehoiu – aval confluență cu râul Câlnău, râurile mici din bazinul superior al râului Prahova, Teleajen - bazin superior și afluenții din bazinul mijlociu, bazinul superior și mijlociu al râului Râmnicu Sărat, județele Prahova, Buzău și Vrancea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Slănic (afluent al Buzăului) și Râmnicu Sărat.

Inundaţii în judeţul Buzău. 23 de gospodării, afectate