MENIU

Cod de vânt în România: Acoperișuri smulse și copaci căzuți peste mașini. Vremea extremă a făcut prăpăd! Date oficiale

Cod de vânt în România: Acoperișuri smulse și copaci căzuți peste mașini. Vremea extremă a făcut prăpăd

Vreme extremă în ultimele ore. Ploile și vântul puternic au făcut ravagii în unele județe. În Capitală, pe șoseaua Fundeni, doi stâlpi de iluminat din beton au fost doborâți pe șosea, printre mașinile care circulau. Și în țară, vijelia a rupt zeci de copaci, iar acoperișurile de pe mai multe case și blocuri au fost spulberate de vânt. Mai multe trenuri au rămas în câmp, după ce vijelia a rupt copaci și a blocat șinele de tren. Crengile au ajuns și pe firele de tensiune, iar ulterior a izbucnit un incendiu. 

UPDATE: Până la ora 18:00 au fost gestionate 288 de cazuri în București.
Cele mai frecvente situații gestionate:
131 de copaci cazuti pe carosabil sau autoturisme,
45 elemente din tabla desprinse din acoperisul cladirilor,
9 stalpi cazuti,
15 cazuri de tencuiala desprinsa din constructii
10 acoperisuri de cladiri afectate

În Ilfov, au fost gestionate 29 de solicitări, a anunțat ISU.

În doar câteva ore, vijelia a făcut ravagii în București. Pompierii au fost chemați să intervină în mai multe zone după ce pomii smulși de vânT au căzut peste mașini parcate sau au blocat circulația. Pe șoseaua Fundeni, doi stâlpi din beton au fost doborâți.

De asemenea, un acoperiș s-a desprins de pe o clădire din sectorul 5 al Capitalei, iar reprezentanții Inspectoratului Pentru Situații de Urgență au emis mai multe mesaje Ro alert.

Șase trenuri pline cu pasageri au rămas blocate în câmp din cauza vijeliei. Un copac a fost doborât peste șine, a rupt firele de tensiune, iar ulterior a izbucnit și un incendiu. Abia după aproape două ore de staționare, garniturile au putut să-și continue călătoria.

Tot în Prahova, circulația auto a fost blocată pe mai multe drumuri după ce mai mulți copaci au fost rupți de vijelie și aruncați pe șosea.

Încă un tramvai a căzut victimă copacilor doborâți de vânt, în București. Linia 41, blocată

În județele Alba și Iași, mai multe blocuri și case au fost distruse. Vântul a smuls acoperișurile din tablă, iar pompierii au fost chemați să intervină.

Oana Catrina - meteorolog ANM: „Vom avea parte de o răcorire a vremii care nu va face altceva decât să aducă temperaturi în jurul celor normale perioadei. Vor intra în alertă mesaje de cod galben si portocaliu, intensificari ale vantului, până la ora 22.00. Sub cod galben va fi toată țara, 55-65 km pe oră, vijelii”.

Haos total, în București, din cauza vântului. Un copac a fost doborât de vânt pe un tramvai FOTO

Mai multe articole despre:
vant romania vreme