MENIU

CNAIR, anchete după ce un bolovan a căzut peste o mașină, iar șoferul a murit

CNAIR, anchete după tragedia din Defileul Jiului

Șeful CNAIR vine cu explicații jenante după ce un om și-a pierdut viața pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naționale din țară strivit de o stâncă desprinsă de pe versant. Cristian Pistol spune că nu poate proteja șoseaua pentru că plasele de protecție nu pot fi puse la înălțimi foarte mari. 

„Ca urmare a tragicului eveniment de astăzi de pe DN66 (Defileul Jiului), am cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări şi intervenţii suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane! Intervenim, monitorizăm permanent şi facem tot ce este posibil să protejăm participanţii la traficul rutier de pietre şi copaci care pot cădea de pe versanţi”, spune şeful CNAIR.

Cristian Pistol afirmă că, deşi situaţia de astăzi a fost impredictibilă, vrea să continue să căute soluţii şi să mărească nivelul monitorizării acestor versanţi la nivelul DRDP-urilor, astfel încât să se reducă la maximum astfel de riscuri.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova afirmă, referitor la tragicul eveniment petrecut astăzi pe DN 66, km 116, că zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase.

Amintim că tragedia s-a produs duminică după amiază pe drumul naţional 66, în Defileul Jiului, unde un bolovan desprins de pe un versant a căzut peste un autoturism şi a trecut prin parbriz. Echipe de salvatori din două judeţe au intervenit la faţa locului şi l-au scos pe şofer din maşină, acesta fiind în stop cardio-respirator. Bărbatul a decedat.

Mai multe articole despre:
cnair anchete cnair bolovan