MENIU

CNA a amendat Antena 1. Ce emisiune a fost catalogată drept "un mahalagism ordinar"

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat Antena 1 cu 20.000 de lei, pentru o ediţie a emisiunii „Acces Direct” în care invitată a fost Narcisa Guţă, dar şi pentru una ce a prezentat povestea unei bătrâne care vinde zarzavat în piaţă.

În ediţia emisiunii „Acces Direct” din data de 21 mai a fost dezbătut în direct subiectul referitor la neînţelegerile dintre Narcisa Guţă şi mama acesteia, precum şi la conflictul dintre Nicolae Guţă şi soacra sa.  A fost, de asemenea, difuzat un material video înregistrat, care a surprins conflictul dintre Narcisa Guţă şi mama acesteia.

Cele două femei şi-au adresat cuvinte jignitoare şi s-au acuzat reciproc: Narcisa Guţă a îndemnat-o pe mama sa să îşi vândă organele, iar mama şi-a acuzat fiica de faptul că a lăsat-o să cerşească în loc să aibă grijă de ea. În timpul materialului video au fost cenzurate 14 expresii licenţioase.

Pe de altă parte, în emisiunea „Acces direct” din 17 iunie a fost dezbătut cazul unei femeii din localitatea Fundulea, judeţul Călăraşi, care, de două-trei ori pe săptămână, vine în Bucureşti să vândă legume şi zarzavaturi, la colţ de stradă, în zona Pieţei Trapezului şi care în repetate rânduri a fost sancţionată de poliţiştii locali pentru acte de comerţ stradal neautorizat.

Pe parcursul emisiunii nu a fost exprimat niciun punct de vedere al vreunui reprezentant al Poliţiei locale. Totodată, au fost difuzate imagini filmate cu telefonul mobil în timpul intervenţiei poliţiştilor locali în cazul femeii care vindea legume şi zarzavaturi fără autorizaţie.

După discuţii îndelungate, Valentin Jucan, care a spus că în acest caz este vorba despre „un mahalagism ordinar”, a propus amendarea televiziunii Antena 1 cu suma de 20.000 de lei.