MENIU

CM 2018. Cine va arbitra finala Franţa - Croaţia

CM 2018. Cine va arbitra finala Franţa - Croaţia

Argentinianul Nestor Pitana a fost desemnat arbitrul finalei Cupei Mondiale 2018, în care se vor înfrunta selecţionatele Franţei şi Croaţiei, duminică seara, pe stadionul Lujniki din Moscova, a anunţat Federaţia internaţională de fotbal (FIFA).

Pitana (43 ani), care a condus şi partida de deschidere a CM 2018, dintre Rusia şi Arabia Saudită (5-0), va fi ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Hernan Maidana şi Juan Pablo Belatti, în timp ce al patrulea arbitru va fi olandezul Bjorn Kuipers. Asistent de rezervă a fost desemnat un alt olandez, Erwin Zeinstra.

Nestor Pitana i-a mai arbitrat pe francezi la competiţia din Rusia, cu ocazia meciului din sferturile de finală împotriva Uruguayului, câştigat de "Les Bleus" cu 2-0. De asemenea, el s-a mai aflat la centru la meciurile Suedia - Mexic (3-0), din faza grupelor, şi Croaţia - Danemarca (3-2 după loviturile de departajare), din optimile de finală.

În urmă cu patru ani, la Mondialul din Brazilia, Pitana a condus patru partide, între care şi Germania - Franţa (1-0), din sferturile de finală.

Sursa: agerpres.ro