MENIU

Clasarea dosarului care-l viza pe Dan Barna, contestată în instanță

Închiderea unuia dintre dosarele în care a fost vizat și liderul USR Plus Dan Barna este contestată în instanță. Un fost angajat al Consiliului Județean Alba le-a cerut judecătorilor să impună procurorilor reluarea cercetărilor. În dosar, erau lansate acuzații de fraudă cu fonduri europene, potrivit Realitatea Plus. 

În prima frază, judecătorii Tribunalului Alba ar urma să analizeze argumentele fostului angajat, iar dacă vor considera că acestea sunt justificate, pot solicita DNA să redeschidă dosarul. În caz contrar, acesta rămâne închis. 

Sesizarea a fost depusă după ce DNA a confirmat că a clasat dosarul de fraudă cu fonduri europene al fostului vicepremier USR, Dan Barna, pe 14 iunie 2021. Motivul a fost că “fapta nu există”, se arată într-un răspuns al DNA din data de 22 septembrie 2021 la solicitarea G4media.ro.

„Nici din constatarea tehnico-științifică, nici din controlul DLAF nu au rezultat indicii privind nerespectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică și nici cu privire la săvârșirea unor fapte de natură penală care să afecteze interesele financiare ale Uniunii Europene.