MENIU

Circulația pe A10 Sebeș-Turda, RELUATĂ vineri seară, în regim de autostradă, fără restricții - Cum arată zona alunecării de teren

Circulația rutieră a fost reluată vineri pe A 10 Sebeș-Turda, în regim de autostradă, fără restricții, pe un sector de un kilometru, ce a fost afectat de o fisură, anunță Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Circulaţia a fost reluată vineri, pe sensul de deplasare Sebeş - Turda, de pe autostrada A10, pe un sector de un kilometru, după remedierea deficienţelor şi punerea în siguranţă a drumului în zona afectată, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Traficul fusese restricționat pentru mai mult de 90 de zile din cauza unei alunecări de teren în rambleu, iar ulterior, la 50 de metri pe direcția Sebeș-Turda, a apărut o fisură în asfalt. 

În zona alunecării de teren de la Alba Iulia Nord, s-a redeschis circulația rutieră pe sensul de mers Sebeș-Turda începând de azi, 12 mai 2023, din jurul orei 19:00, potrivit ziarulunirea.ro.


Potrivit companiei de drumuri, pentru remedierea unor deficienţe apărute la corpul drumului, la cererea constructorului, CNAIR a luat decizia ca, începând din 1 februarie 2023, traficul să fie închis pe sensul de deplasare Sebeş - Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 - 16+800.



"Menţionăm că toate lucrările necesare au fost efectuate de constructor din fonduri proprii, acestea fiind în perioada de garanţie", se arată în informarea CNAIR.