MENIU

Circulația trenurilor, în continuare îngreunată de ninsori și viscol

Circulația trenurilor este în continuare adaptată la condițiile meteo nefavorabile pe raza regionalelor București, Constanța, Galați și Craiova, informează CFR SA, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, pe relația Constanța se circulă doar cu locomotive diesel și plug antemergător, din cauza ninsorii viscolite și a formării sulurilor de zăpadă, iar pe regionala Galați este interzisă circulația cu automotoare și DHC.

De asemenea, trenurile circulă doar cu locomotive Diesel pe următoarele secții feroviare: Roșiori Est — Turnu Măgurele, Alexandria — Zimnicea, Banu Mărăcine — Caracal, Caracal — Malu Mare și Buzău — Făurei, fir I și II.

În plus, sunt restricții de viteză la 50 kilometri/oră pe liniile Drăgănești Olt — Caracal fir I și II și Făurei — Plopu.

Circulația feroviară s-a desfășurat vineri în condiții de iarnă, iar la ora 16:30 erau anulate 79 de trenuri de călători din totalul de 1.774 de trenuri/zi, potrivit Agerpres.

În perioada următoare, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi geroasă atât noaptea, cât și ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între—25 și—15 grade.

ANM subliniază faptul că, în dimineața zilei de sâmbătă, 7 ianuarie, va emite noi mesaje privind evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice periculoase.