MENIU

Cine sunt cei 4 bărbați care au murit în explozia de la Autostrada Moldova - Cel mai tânăr abia făcuse nunta și urma să devină tată

Tanar ucis in explozie

Tragedie fără margini pe șantierul Autostrăzii Moldova acolo unde 4 oameni au murit și alți 5 au fost grav răniți de o explozie. 

Autoritățile pasează vina de la una la alta în cazul tragediei de la Călimănești. Transgaz se apără și spune că firma de construcții care executa lucrări pe șantierul autostrăzii A7 nu avea aviz de relocare a conductei de gaz care se intersectează cu traseul autostrăzii. De altfel, la mijloc ar fi vorba de o eroare umană: muncitorii ar fi lovit din greșeală conducta. Angajații firmei lucrau în 3 schimburi la șantierul A7 pentru a termina cât mai repede. Tragedia are loc după ce ieri, Sorin Grindeanu, ministrul Transportului tocmai se lăuda cu cei 1.000 de kilometri de autostradă, făcuți în zeci de ani. 

Explozia care a răpus 4 muncitori și a rănit alți 5 a fost provocată de un utilaj manevrat greșit. După deflagrație a izbucnit și un incendiu violent, iar flăcările au fost văzute de toți locuitorii din Călimănești.

Incendiul a fost lichidat după 3 ore. Furnizorul de gaz a anunțat că oprește alimentarea cu gaz pentru Focșani, Odobești și Adjud.

Tragedia din miezul nopții a avut loc la nici o zi după ce ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, tocmai se lăuda cu cei 1.000 de kilometri de autostradă... făcuți în zeci de ani.

Lucrările pe tronsonul A7 au început în primăvară. Zona era expropriată, iar proiectantul a dat-o în lucru. Inspectorii muncii fac cercetări în urma tragediei. Angajații sunt împărțiți în 3 schimburi, iar pe tura de noapte aceștia lucrau cu 5 utilaje. Perimetrul rămâne sub supraveghere, iar lucrările rămân suspendate până la eliminarea oricărui risc, transmit autoritățile. 

Cine sunt cei 4 bărbați care au murit în explozie

Doi bărbați de 61 și 53 de ani ani au fost duși cu elicopterele SMURD la spitalele din București. Din primele informații, cel care manevra utilajul era un tânăr de 29 de ani. Ceilalți 3 morți aveau între 36 și 47 de ani. Erau din Vrancea, Neamț și Bacău, iar cel mai tânăr dintre ei abia făcuse nunta și urma să devină tată.

Mai multe articole despre:
autostrada moldova explozie