MENIU

Cine sunt atacatorii de la Londra. Un nou raid al poliţiei britanice, luni dimineaţă

Atentat Londra

Atentat Londra. Poliţia britanică a anunţat că cunoaşte identitatea celor trei atacatori care au ucis 7 persoane şi au rănit alte 48 pe podul London Bridge, dintre care 21 se află în stare critică. Se fac noi percheziţii, luni dimineaţă, la două locuinţe din estul Londrei şi au fost reţinute alte persoane, informează BBC.

Atentat Londra. Poliţia metropolitană londoneză a anunţat că va face publice numele celor trei terorişti imediat ce "va fi posibil din punct de vedere operaţional", potrivit BBC News.

Unul dintre atentatori ar fi încercat în prealabil să radicalizeze copii și să-i atragă la Islam. Potrivit unor surse din poliție citate de presa britanică, o familie din vecinătate ar fi reclamat faptul că suspectul, al cărui nume nu a fost dat publicității, a încercat "să le spele creierul" copiilor. - i-a dus în parc și le-a vorbit despre Islam.

Atentat Londra. Poliţia londoneză efectuează luni dimineaţă noi percheziţii la adrese din estul Londrei Au fost trase mai multe focuri de armă şi s-au făcut noi arestări, potrivit The Telegraph.

12 persoane au fost arestate şi duminică în estul Londrei în legătură cu atacul de sâmbătă seara. Printre persoanele arestate s-ar afla şi doi români, au declarat martori pentru presă.

Alte arestări au fpst făcute luni dimineață. Poliția britanică a reținut "câteva persoane" după ce a făcut percheziții la două adrese, la primele ore ale dimineții de luni. Potrivit locuitorilor din cartierele Barking și Newham, s-au făcut auzite bubuituri puternice și focuri de armă.

Atentat Londra. Unul dintre atacatori avea 27 de ani şi locuia în Barking, East London cu soţia sa şi doi copii mici. Potrivit Mirror, suspectul este identificat cu numele 'Abz'.

Familia acestuia ar fi cerut să fie lăsată să-l plângă în pace pe cel decedat. Teroristul de 27 de ani ar fi fost liderul grupării care a produs măcelul de pe London Bridge.

O camionetă a lovit cu 80 de km/ora pietonii pe London Bridge sâmbătă seara, la ora 21:58, după care cei trei pasageri ai maşinii au coborât în Borough Market şi au înjunghiat mai multe persoane înainte să fie împuşcaţi mortal de poliţie.

Statul Islamic a revendicat duminică seara atentatul terorist din inima Londrei.

Un român şi prietena sa care locuiesc într-un apartament în East Ham s-ar afla între cele şapte persoane arestate de poliţişti britanici înarmaţi în urma unei descinderi în legătură cu atentatul de la Londra, potrivit unei martore citate de The Daily Telegraph.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat, duminică seară, că are şi el, din cursul acestei seri, informaţia că doi români s-ar afla printre perosnele reţinute în legătură cu atentatul, dar că încă nu are o confirmare.

Mai multe articole despre:
atentat Londra