MENIU

Cine este românul care l-a interzis pe Dumnezeu pe Facebook

Cine este românul care l-a interzis pe Dumnezeu pe Facebook

O polemică puternică a apărut în media românească după ce reţeaua de socializare Facebook a decis să închidă două pagini cu conţinut îndreptat împotriva preoţilor şi a Bisericii Ortodoxe Române. Cele două pagini, denumite, în mod înşelător, "Dumnezeu" şi "Iisus Hristos" au adunat, împreună,  aproape 100.000 de persoane care au dat "Like", în general atei şi agnostic.

După închiderea celor două pagini, mulţi dintre susţinătorii mesajelor transmise pe cele două pagini au lansat public mai multe ipoteze legate de numele celui/celor care s-au aflat în spatele închiderii lui "Dumnezeu" şi "Iisus Hristos". Suspiciunile l-au vizat inclusiv pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel, scrie romanialibera.ro.

Până la urmă, "vinovatul" pentru raportarea celor două pagini la Facebook nu a mai suportat ca acuzele să se îndrepte în direcţia BOR şi a decis să se "autodenunţe" prin intermediul României libere.

Acesta, un tânăr care nu doreşte totuşi şă îşi facă public numele, susţine că prin acest demers "nu se vrea dezvăluirea identintăţii celor care au făcut raportul, dar se vrea realizarea faptului că Facebook nu a făcut altceva decât să aplice propriile sancţiuni pentru încălcarea unor reguli”. Pentru a confirma că el este cel care le-a pus gând rău ateilor şi agnosticilor de pe Facebook, ne-a trimis capturi cu etapele pe care le-a parcurs pentru raportare. (vezi galeria foto)

“Decizia de a raporta pagina de Facebook "Dumnezeu” a fost luată în nume propriu de către un singur om. Ulterior, în cazul paginii "Iisus Hristos", raportarea a fost făcută de aceeaşi persoană, susţinută de încă patru prieteni. S-a decis luarea atitudinii în ceea ce priveşte acele pagini pentru că atacau sistemul de valori al creştinilor. Gândiţi-vă care ar fi reacţia dumneavoastră, dacă cineva ar lua o poză cu o persoană dragă şi ar începe să o pună în tot felul de ipostaze jignitoare. Nu numai că aţi spune Facebook să verifice existenţa unor insulte, dar aţi cere şi scoaterea acelor imagini", ne-a declarat tânărul.

Nemulţumirile sale au fost legate de faptul că pe cele două pagini erau afişate "pozeljignitoare, comentarii prin care erau înjuraţi toţi cei care credeau într-un Dumnezeu şi luarea tuturor cărţilor religioase şi icoanelor în batjocură. A fost demarată o campanie prin care cei jigniţi erau vinovaţi de faptul că jignesc. Mai exact, creştinii revoltaţi de insultele aduse lui Dumnezeu erau consideraţi vinovaţi că au luat atitudine".

Mai multe articole despre:
Dumnezeu interzis Facebook român