MENIU

Cine este noul procuror-șef interimar al DNA, Anca Jurma, fostă consilieră a lui Kovesi

Anca Jurma, procuror-șef interimar la DNA

Procuroarea Anca Jurma, consilieră a Laurei Codruței Kovesi, este noul şef interimar al DNA. Decizia a fost luată de procurorul general Augustin Lazăr. Între timp şi ministrul Justiţiei a declanşat procedura de selectare a candidaţilor pentru şefia parchetului anticorupție.

Procurorul general Augustin Lazăr a delegat-o luni la șefia DNA pe Anca Jurma (52 de ani) în locul Laurei Codruța Kovesi, potrivit unui comunicat oficial. Până acum, Jurma a fost consiliera Laurei Kovesi. Ea este fiica lui Nicolae Cochinescu, fost procuror-general în 1996-1997 și fost judecător la CCR (2001 – 2010).

Anca Jurma a fost timp de două mandate procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Ea este procuror în DNA din 2002, înainte fiind procuror la Parchetul General.

Potrivit CV-ului oficial, Anca Jurma vorbește trei limbi străine (engleză, franceză, italiană) și a lucrat mult pe dimnesiunea de relații internaționale în DNA. Jurma a terminat facultatea de drept a Universității București în 1990 și a făcut studii post-universitare în Italia (Universitatea Catania).

Tot azi, Ministerul Justiţiei a anunţat începerea selecţiei pentru propunerea în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA, care se va desfăşura până pe 30 iulie.

”Ministerul Justiției organizează, în perioada  09 – 30.07.2018, la sediul său din București, str. Apolodor, nr. 17, sectorul 5, cod 050741, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție”, precizează un anunț postat pe site-ul Ministerului Justiției.

Mai multe articole despre:
DNA Laura Codruţa Kovesi Klaus Iohannis Anca Jurma