MENIU

Cine este și de unde vine Remus Truică

Remus Truică, fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, a fost reținut de DNA în dosarul Retrocedărilor, disjuns din cel al lui Viorel Hrebenciuc. Rareș Bogdan și invitații săi au dezbătut subiectul în emisiunea “Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

Rareș Bogdan și invitații săi s-au întrebat, miercuri, 9 decembrie, în emisiunea “Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV, cine este Remus Truică.

Jurnalistul Oreste Teodorescu se întreabă când a ajuns Remus Truică un om de succes.

“De unde aura asta de mare om de succes a lui Remus Truică? Truică a apărut pe firmament într-un olcit orșu, în care două personaje dădeau din cap – Truică și cățelușul boxer. Și Remus Truică a asistat la niște lucruri, dar în incintă. El deține niște povești destul de interesante. În circuitul oamenilor cu gulerele albe, tăcerea și discrețiea sunt foarte bine recompensate. Remus Truică și-a primit partea. Acum am impresia că Truică va scoate niște povestiri terifiante”, a spus Oreste Teodorescu.

Totodată, fostul mare tenisman român Ilie Năstase a intervenit, prin telefon, pentru a-și spune părerea și a susținut că cei care dețin mașini scumpe și locuințe în zone scumpe ale lumii ar trebui întrebați din timp de unde au avut banii pentru achiziția acestor lucruri.

“Din câte am înțeles, Paul Lambrino nu a fost acceptat de Casa Regală, deci cum ar fi putut el să revendice, nu pot să înțeleg. El este un pitic, acolo sunt mulți alții mult mai mari. Sunt unii la autostrăzi, de exemplu. Mă deranjează că îi știm, dar nu ne ducem să-i luăm. În România mă simt foarte sărac, în Franța mă simt bogat. Dacă îi știm pe cei care au primit banii, de ce nu mergem la ei să ne luăm banii înapoi? Își știm pe toți că se laudă cu tot felul de mașini, case, proprietăți la Montecarlo... De ce nu mergem să-i întrebăm de unde au banii pentru astfel de lucruri? Problema cea mai mare este că într-un an, doi, vor veni alții care o să facă la fel”, a declarat Ilie Năstase.

Oana Stănculescu este de părere că fostul președinte al României, Traian Băsescu, se face vinovat de apariția lui Remus Truică și a celorlalți inculpați: „Haide să răspundem la întrebarea “De unde au apărut acești oameni, cum e Remus Truică?”. I-a făcut și i-a inventat Traian Băsescu, pentru că ura Casa Regală”.

Bogdan Comaroni a dezvăluit cum a apărut Prințul Paul de România în acest dosar cu fapte de corupție.

“La un moment dat, acest grup constituit din Truică, care avea o firmă, și niște cetățeni israelieni i-au cerut lui Paul Lambrino proprietățile care, spunea el, i se cuvin, aducând o hârtie din Portgalia în care se arăta că el ar fi fost urmaș. El și-a dat drepturile litigioase. Și ăștia i-au promis lui Paul Lambrino că îi dau 4 milioane de euro pe toate averea, în tranșe. Normal că s-a îmbolnăvit pe drum spre DNA, pentru că nu i-au dat banii, cele trei milioane. I-au dat doar un milion și i-au tras țeapă cu restul. Trei miliarde de euro era suma pe care băieții au vrut să o ia, dându-i lui Paul un milion. Iar când Paul Lambrino s-a prins, a făcut plângere”, a explicat jurnalistul.

De asemenea, Oreste Teodorescu a amintit și de celebra grupare Monaco, care, susține el, și-a pus amprenta în acest caz.

“Există un cadru mai larg, iar acest cadru mai larg se numește gruparea Monaco. Ceea ce au crezut băieții ăștia este că ei au crezut că pot discuta în siguranță în vastele apartamente din Monaco și să pună la cale tot felul de afaceri fără să-i audă nimeni”, a spus jurnalistul.

Bogdan Comaroni îl completează pe Oreste Teodorescu și susține că “toate marile scandaluri pe care le vedem azi, de la Microsoft, Lukoil, au legătură cu această grupare. Ei nu aveau numai planurile de la retrocedări, ci și planurile pe unde trec autostrăzile. Și se ocupau masiv de cumpărarea de terenuri pe traseul autostrăzilor”.

Totodată, Stelian Negrea a amintit și de alte afaceri ale lui Remus Truică, contracte care l-au consacrat.

“Truică este un baron hoț, mărunt birocrat pe vremea lui Adrian Năstase, care a pornit cu o afacere pe IT, vândută ulterior pe bani frumoși, la vremea aia, respectiv 1,5 milioane de dolari. El a trăit din trafic de influență la nivel guvernamental. Să nu uităm să pomenim de Truică și în dosarul de la BRD. Acolo a dat o țeapă de 43 de milioane de euro”, a spus Stelian Negrea.