MENIU

Cine este bărbatul care se luptă de ani de zile să scoată Halloween-ul din şcoli şi de ce face asta

Un sucevean se zbate de ani de zile ca Halloween-ul, o „sărbătoare păgână”, să nu mai fie atât de prezentă în şcoli şi magazine, considerând că are efecte nocive asupra psihicului copiilor.

Ionel Butnariu a trimis reclamaţii la toate filialele din ţară ale Protecţiei Consumatorului, inclusiv la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, dar şi la multe alte instituţii.

"Ce caută un băieţel cu o coasă în mână? Înseamnă că Halloween ăsta este instigator la crimă, la violenţă, închinare la morţi şi în special la Satana", a spus Ionel Butnariu, scrie monitorulsv.ro

Marea sa supărare este că o astfel de sărbătoare este promovată în şcoli: „Sărbătoarea de Halloween nu este în curricula şcolară, dar astăzi toţi profesorii de engleză le-au cerut copiilor să vină mascaţi în morţi şi draci. Eu, ca tătic, am interzis fetei mele să meargă astăzi la ora de engleză”.

Suceveanul, care are masterat în drept constituţional şi instituţii politice, a formulat o petiţie intitulată „Creştine, Halloween fără tine!”, înaintată şi Ministerului Educaţiei, în care a adus o serie de argumente juridice, din Constituţia României, Legea audio-vizualului şi Codul Penal, în baza cărora solicită să fie interzisă în şcoli şi în magazine „această sărbătoare păgână-satanică din Evul Mediu, incitatoare la crimă, groază, violenţă fizică, închinată morţilor, Satanei şi vrăjitoriei”.

 

Mai multe articole despre:
Halloween anpc halloween halloween anpc