MENIU

Cine este Adina Samson, slăbiciunea lui Gheorghe Nichita

<p>Cine este Adina Samson, slăbiciunea lui Gheorghe Nichita / Foto: Arhivă</p>

Amanta primarului de Iaşi, Adina Samson, şi-a depus CV-ul pe site-urile de căutare a locurilor de muncă începând cu luna martie a acestui an, perioadă în care procurorii îl supravegheau pe Gheorghe Nichita.

Adina Samson are 33 de ani, a absolvit Facultatea de Administraţie Publică la Universitatea „Al.I.Cuza” în 2005, după care s-a angajat în cadrul Primăriei Iaşi la Centrul de Informare pentru Cetăţeni.

După ce a lucrat în mai multe birouri de-a lungul timpului, inclusiv la cel de Relaţii Internaţionale, în perioada martie 2013 – iunie 2014, Adina Samson a devenit inspector de specialitate la Primărie, lucrând într-un birou alăturat celui pe care îl deţine Nichita.

Amanta lui Nichita a fost promovată în funcţia de şefă la Serviciul Managementul Calităţii şi Control Intern Managerial în luna iunie 2014. Noua funcţie i-a adus o relaţie directă cu primarul Gheorghe Nichita, în sensul că aceasta, prin fişa postului, trebuia să-i raporteze edilului şef „stadiul implementării, funcţionării şi eficienţa sistemului de management al calităţii şi a sistemului de control intern şi managerial al Primăriei şi al unităţilor subordonate”.

Samson este responsabilă şi cu menţinerea comunicării între Primărie şi entităţile din subordine. Principalele atribuţii ale acesteia erau de a redacta adrese şi referate de specialitate şi organizarea de evenimente desfăşurate de municipalitate sau parteneri: dezbateri, conferinţe sau simpozioane.

O altă atribuţie era de actualizare a bazei de date a instituţiei, cu datele de contact ale instituţiilor şi persoanelor publice din administraţia publică, locală şi centrală, mediul universitar, cultural şi economic, scrie adevarul.ro.