MENIU

Cine conduce "cea mai mare firmă de care nu a auzit nimeni". Nici pe camioane nu apare logo-ul

Firmă fantomă din SUA aparţine miliardarului invizibil Cohen
Miliardarul invizibil, nu a mai dat un interviu de 10 ani

Miliardarul nestiut al Americii se ascunde privirilor indiscrete, tinandu-si viata departe de lumina reflectoarelor. Richard B. Cohen are o avere de 11,2 miliarde de dolari si a acordat ultimul interviu presei acum mai bine de zece ani.

Richard B. Cohen este presedintele C&S Wholesale Grocers, din Keene, New Hampshire, undeva la 145 de kilometri distanta de orasul american Boston, scrie Incont.ro.

Compania pe care o conduce are 54 de centre de distributie, insa nici macar camioanele cu care aceasta isi transporta marfa nu ii poarta insemnele.

"Suntem cea mai mare companie de care nu a auzit nimeni, niciodata", a spus Bryan T. Granger, purtator de cuvant al firmei.

C&S Wholesale Grocers a devenit cel mai mare magazin en-gross de legume, de la preluarea sa in 1989 de catre Cohen, acum in varsta de 62 de ani.

Profesor de la Harvard, despre Cohen: "Nu cred ca am intalnit pe cineva atat de destept"

Miliardarul si-a construit averea intr-o industrie in care marginile de profit sunt mici, platindu-si in plus muncitorii, pentru a-i motiva sa nu greseasca, potrivit lui Thomas DeLong, profesor la Harvard Business School, care a publicat un studiu asupra companiei in 2003.

"Nu cred ca am mai intalnit pe cineva atat de destept, de analitic si de motivat precum Rick. Multi directori simt nevoia sa demonstreze ca sunt cei mai inteligenti din incapere. Rick nu este asa", a spus DeLong.