MENIU

Cinci reguli alimentare care te fac fericit

Ești pregătit să mănânci pentru a deveni fericit? Iată câteva decizii alimentare inteligente care îți vor îmbunătăți atât sănătatea, cât și starea de spirit. 

  1. Mănâncă precum grecii

Un studiu a analizat câteva zeci de mii de oameni pentru a vedea dacă există o corelație între simptomele depresiei și dietă. După șapte ani, cercetătorii au descoperit că persoanele care urmau principiile dietei mediteranene (legume, fructe, grâu integral și pește) prezentau mai puține simptome depresive comparativ cu cei care aveau un regim alimentar diferit. 

  1. Consumă proteine

Suplimentele de aminoacizi reduc simptomele depresiei și ale afecțiunilor mentale întrucât ajută la formarea neurotransmițătorilor din creier. Vestea bună este că organismul tau produce, în mod automat, cei mai mulți dintre cei 21 de amino acizi necesari, iar ceilalți 9 se găsesc cu ușurință din proteine și o dietă bine echilibrată. Carnea slabă precum cea de vită și porc abundă în aminoacizi la fel și puiul și fructele de mare. Ouăle și lactatele sunt, de asemenea, bogate în proteine și aminoacizi ca de altfel și quinoa, soia, tofu, fasole și nuci, alune etc.

Citește continuarea pe SFATULPĂRINȚILOR. RO.

Mai multe articole despre:
dietă studiu depresie proteine reguli alimentare