MENIU

Chirurgul vedetelor, obligat la daune record după moartea unei paciente în timpul unei operații estetice

Călin Doboș. Sursa foto: Facebook

Chirurgul vedetelor este obligat la daune record după moartea unei paciente în timpul unei operații estetice de liposucție.

Călin Doboş, supranumit și „chirurgul vedetelor”, condamnat la închisoare pentru moartea unei paciente, este obligat să plătească daune record.

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat pe 6 iulie verdictul definitiv în procesul penal deschis împotriva lui Călin Doboş, cunoscut şi ca plasticianul vedetelor. Într-o primă fază, instanţa l-a condamnat pe Doboş la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi interdicţia de a exercita profesia de medic pe o perioadă de patru ani, relatează Adevărul.ro.

Acum judecătorii s-au pronunţat asupra pretenţiilor civile ale familiei victimei. Instanţa a stabilit ca Doboş să plătească daune morale şi materiale de 498.500 de lei, la care se adaugă alţi 28.000 de lei către Spitalul de Urgenţă din Galaţi, în contul îngrijirilor medicale primite de pacienta medicului.

Medicul Călin Doboş a ajuns cunoscut în România pentru că a efectuat modelări de sâni, rinoplastii, lipoaspiraţii, liftingurile faciale, injecţii cu Botox sau acid hialuronic pentru mai multe persoane cunoscute, precum Bianca Drăgușeanu, Dana Săvuică şi Viorel Lis. Doboş a susţinut constant că avea dreptul să opereze din 2010, chiar dacă nu-şi finalizase studiile de specialitate.

O pacientă de 37 de ani a murit după o oprație estetică

Cunoscutul estetician a intrat în vizorul autorităților judiciare în urmă cu șapte ani, după decesul unei femei de 37 de ani din Brăila.

Medicul i-a făcut acesteia o liposucţie într-o clinică privată din Galaţi, deşi era, la acel moment, specializat în chirurgie maxilo-facială.

Rudele femeii au acuzat că aceasta a murit după ce a suferit, în timpul intervenţiei de liposucție făcută de Doboş, mai multe perforaţii ale intestinului.

Medicul în vârstă de 46 de ani, care între timp s-a mutat la București, a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă și condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Prins în timp ce încerca să fugă din țară

Medicul a fost prins în timp ce încerca sa iasă din ţară prin vama Nădlac. El fusese dat în consemn la frontieră și a fost predat Inspectoratului Județean de Poliție Arad pentru punerea în aplicare a sentinței judecătorești definitive.