MENIU

Vrei să te muți în chirie? Cele două semnale de alarmă că proprietarul e fals și-ți fură banii

Numărul anunțurilor cu apartamente sau garsoniere de închiriat este uriaș, mai ales cu puțin timp înainte de începutul anului universitar. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt false. Iată cum să le observi înainte să rămâi și făcă cazare, și fără bani.

Un semnal de alarmă este situația în care presupusul proprietar declară că nu se află ”momentan” în oraș sau în țară, așa că va trebui să-ți trimită cheile prin poștă ori printr-un serviciu de curierat.

De multe ori, așa-zișii proprietari susțin că sunt plecați din localitate într-o deplasare de serviciu, însă dau asigurări celor ce doresc să devină chiriași că le trimit cheile locuinței prin poștă de îndată ce aceștia le transferă banii pentru prima ori primele două luni. Bineînțeles, falșii proprietari nu mai trimit chei și rămân cu banii.

De asemenea, nu trebuie să cădem în plasa ”proprietarilor” care nu ne cer întreaga sumă care ar reprezenta garanția.  Dacă ți se spune că e nevoie să achiți o anumită parte din chirie, restul de bani putând fi oferit ”ulterior”, nu face asta. Poate fi semn că cel cu care vrei să bați palma nu dorește să închirieze, ci doar să facă rost rapid de banii de care are nevoie.